افزایش خسارت‌های شرکت MMG بر اثر استخراج غیررسمی مس در پرو

شرکت معدنی MMG Ltd. متعلق به چین، برآورد خود از میزان مس استخراج‌شده توسط حفاران غیررسمی در بخشی از محدوده معدنی‌اش در پرو — که برای گودال روباز بعدی آن در نظر گرفته شده — را افزایش داده است.

طبق جدیدترین افشای اطلاعات شرکت و پاسخ‌های آن به بلومبرگ، حفاران غیرقانونی طی ۱۵ سال گذشته حدود ۹۰ هزار تُن مس از گودالی که در آینده قرار است در مجتمع معدنی لاس بامباس (Las Bambas) ایجاد شود، استخراج کرده‌اند. این رقم نسبت به برآورد قبلی که تا اواسط ۲۰۲۴ ۷۴ هزار تُن اعلام شده بود، افزایش یافته است.

هرچند این مقدار در مقایسه با کل ذخایر لاس بامباس اندک است، اما از آن جهت اهمیت دارد که فعالیت‌های غیررسمی در منطقه‌ای متمرکز شده‌اند که بخش کلیدی طرح‌های سرمایه‌گذاری آینده MMG به‌شمار می‌رود. این شرکت قصد دارد سومین گودال روباز خود با نام "سولفوبامبا" (Sulfobamba) را در محلی احداث کند که جامعه بومی پامپوتا (Pamputa) در حال حاضر در آن به استخراج فلز مشغول است — فعالیتی که آن‌ها آن را «معدن‌کاری سنتی» می‌نامند.

به عنوان دارنده امتیاز بهره‌برداری، MMG حق مالکیت بر مواد معدنی را دارد، اما برای ساخت گودال باید زمین‌های پامپوتا را خریداری کند. با این حال، این جامعه تصمیم گرفته فعالیت‌های استخراجی خود را گسترش دهد.

بر اساس داده‌های MMG، یک‌سوم از کل استخراج‌های صورت‌گرفته در دو سال اخیر انجام شده است که بخشی از موج گسترده‌تر استخراج غیررسمی در مناطق فقیر روستایی پرو محسوب می‌شود — موجی که در پی افزایش شدید قیمت فلزات شکل گرفته است. با قیمت‌های فعلی، ۹۰ هزار تُن مس حدود ۹۵۰ میلیون دلار ارزش دارد.

پابلو اوبراین (Pablo O’Brien)، مقام سابق وزارت معادن پرو و مشاور شرکت‌های معدنی در زمینه منازعات اجتماعی، گفت:

این یک امتیاز معدنی بود که دولت پرو به لاس بامباس اعطا کرده بود، اما سپس از آن حفاظت نکرد. همین مسئله تصویر کشور را در نگاه سرمایه‌گذاران بین‌المللی خدشه‌دار می‌کند.

لاس بامباس در ماه‌های اخیر بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مس پرو بوده و حدود ۲ درصد از تولید جهانی مس استخراج‌شده را تشکیل می‌دهد. احداث این مجتمع ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشت و همچنان بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری تاریخ پرو محسوب می‌شود. شرکت MMG، وابسته به شرکت دولتی چین Minmetals Corp.، در سال ۲۰۱۴ امتیاز آن را از گلنکور (Glencore Plc) خریداری کرد و عملیات معدن از سال ۲۰۱۶ آغاز شد.

MMG تاکنون بیش از ۱۰۰ شکایت رسمی علیه حفاران پامپوتا به اتهام استخراج غیرقانونی ثبت کرده است تا بتواند به منطقه‌ای دسترسی پیدا کند که قرار است تولید در آن تا اواسط دهه ۲۰۳۰ آغاز شود. در مقابل، حفاران غیررسمی با کمک وکلای خود از حقوقشان دفاع می‌کنند.

به گفته هرنان د لا کروز (Hernán De La Cruz)، رئیس فدراسیون جوامع معدنی بومی منطقه آپوریماک (Apurímac)، افرادی که در این منطقه کار می‌کنند معدن‌کاران سنتی هستند و ادعاهای آن‌ها درباره مالکیت اجدادی زمین و مجوزهای موقت استخراج، با حقوق قراردادی شرکت MMG در تضاد است. او گفت:
این‌که بگویند استخراج غیرقانونی انجام می‌شود، ادعایی نادرست از سوی دولت چین است.

به گفته MMG، استخراج‌های غیررسمی حدود ۷ درصد از ذخایر منطقه سولفوبامبا را شامل می‌شود. در مقیاس کل ذخایر لاس بامباس، این رقم کمتر از ۱ درصد است و تأثیر قابل‌توجهی ندارد. با این حال، شرکت افزود که هنوز فقط ۱۰ درصد از کل محدوده مورد اکتشاف قرار گرفته و پتانسیل زیادی وجود دارد.

با این وجود، حفاران پامپوتا اجازه حفاری‌های جدید به MMG نمی‌دهند و هم‌زمان سرعت استخراج خود را افزایش داده‌اند. معدن آن‌ها که آپو چونتا (Apu Chunta) نام دارد، اکنون یکی از بزرگ‌ترین معادن غیررسمی مس در جهان محسوب می‌شود.

MMG پیش‌تر اعلام کرده بود که افزایش چنین فعالیت‌هایی در سراسر پرو می‌تواند «بر سرمایه‌گذاری‌های بزرگ آینده تأثیر منفی بگذارد.

 

نظر:

پاسخ: