هیئت دولت عربستان سعودی اعلام کرده است که قصد دارد درباره یادداشت تفاهمی (MoU) با ایالات متحده مذاکره کند که محور آن همکاری در حوزه معدن و منابع معدنی خواهد بود.
به گزارش رویترز، این اقدام بخشی از برنامه چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی برای متنوعسازی اقتصاد کشور و کاهش وابستگی به نفت است.
گفتوگوها میان وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان و وزارت انرژی آمریکا انجام خواهد شد، اگرچه جزئیات این یادداشت تفاهم هنوز منتشر نشده است.
این اعلامیه پیش از سفر برنامهریزیشده رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به عربستان سعودی در هفته آینده منتشر شده است.
بخش معدن عربستان سعودی رشد سریعی را تجربه کرده است و ارزش ذخایر معدنی این کشور در سال گذشته تقریباً دو برابر شده و به ۲.۵ تریلیون دلار رسیده است؛ این ذخایر شامل عناصر کمیاب خاکی نیز میشوند.
گزارشها حاکی از آن است که شرکت معدنی «معادن» عربستان در حال بررسی امکان تشکیل مشارکتی در زمینه فرآوری عناصر خاکی کمیاب با یکی از چهار شرکت بینالمللی – از جمله یک شرکت آمریکایی – است.
شرکتهای احتمالی شریک شامل MP Materials، Shenghe Resources، Lynas Rare Earths و Neo Performance Materials هستند.
عربستان سعودی همچنین از طریق شرکت "معادن منارا" که سرمایهگذاری مشترکی با صندوق ثروت ملی این کشور و شرکت «معادن» است، حضور جهانی خود در حوزه معدن را گسترش داده است.
اولین سرمایهگذاری بینالمللی منارا، خرید ۱۰ درصد از سهام شرکت Vale Base Metals، زیرمجموعهای از شرکت معدنی Vale به ارزش ۲۶ میلیارد دلار بود.
وزارت صنعت و منابع معدنی عربستان همچنین بهتازگی مجوزهای اکتشاف به وسعت ۴۷۸۸ کیلومتر مربع را در مناطق غنی از مواد معدنی جَبَل سعید و الحَجَر به شرکتهای معدنی داخلی و بینالمللی اعطا کرده است.
این اقدام بخشی از راهبرد وزارتخانه برای تسریع در اکتشاف و توسعه ثروت معدنی عربستان است که ارزش آن حدود ۹.۳ تریلیون ریال سعودی برآورد میشود.
غول معدنی هند، ودانتا (Vedanta)، همراه با کنسرسیومی به رهبری شرکت سعودی Ajlan & Bros و شرکت چینی Zijin Mining از جمله شرکتهایی هستند که این مجوزها را دریافت کردهاند.
عربستان سعودی از سال ۲۰۲۲ اعطای مجوز به شرکتهای بینالمللی فعال در حوزه معدن را آغاز کرده است.
نظر: