قیمت آتی سنگ آهن روز جمعه کاهش یافت و در مسیر دومین افت هفتگی خود قرار گرفت؛ این در حالی است که تنشهای مداوم تجاری میان چین و آمریکا بر بازار سایه انداختهاند. با این حال، تقاضای پایدار، دادههای مثبت اقتصادی و امید به محرکهای جدید از سوی چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده جهان، مانع از افت شدید قیمتها شدند.
قرارداد پرمعامله سنگ آهن برای سپتامبر در بورس کالای دالیان چین (DCE) با کاهش ۱.۷۶ درصدی به ۶۹۹ یوان (معادل ۹۵.۸۰ دلار) در هر تن متریک رسید که پایینترین سطح از ۱۱ آوریل تاکنون است. این قرارداد در طول هفته، ۰.۷ درصد افت ثبت کرد.
قرارداد شاخص ماه مه در بورس سنگاپور نیز با ۰.۸۸ درصد کاهش به ۹۶.۹۵ دلار در هر تن رسید و از ابتدای هفته تاکنون ۰.۲ درصد افت داشته است.
اگرچه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نشانههایی از احتمال پایان جنگ تعرفهای میان آمریکا و چین بروز داده، اما بازارها همچنان منتظر نشانههای مشخصتری از کاهش تنش میان این دو قدرت اقتصادی هستند.
تحلیلگران گلدمن ساکس پیشبینی کردهاند که قیمت سنگ آهن تا سهماهه چهارم امسال به ۹۰ دلار و تا سهماهه چهارم سال ۲۰۲۶ به ۸۰ دلار کاهش خواهد یافت؛ آنها دلیل این کاهش را بازگشت به مازاد عرضه از نیمه دوم سال عنوان کردهاند.
در این گزارش آمده است: «ما انتظار داریم که تعرفهها بر تقاضای داخلی چین و صادرات فولاد این کشور در ادامه سال فشار وارد کند» و پیشبینی رشد تقاضای دریایی سنگ آهن در خارج از چین را از ۵ درصد به ۳ درصد کاهش دادند.
با این حال، تقاضای کوتاهمدت برای سنگ آهن همچنان قوی باقی مانده و از افت شدید قیمت جلوگیری کرده است. نظرسنجی موسسه Mysteel نشان داد که متوسط تولید روزانه فلز داغ – بهعنوان شاخصی از مصرف سنگ آهن – روز پنجشنبه در سطح بالای ۱۷ ماه اخیر یعنی ۲.۴ میلیون تن باقی مانده است.
علاوه بر این، مجموعهای از دادههای اقتصادی فراتر از انتظار از چین به همراه امید به اقدامات جدید دولت پکن برای مقابله با شوکهای تعرفهای آمریکا، موجب تقویت جو مثبت بازار شد.
سایر مواد اولیه فولادسازی در بورس دالیان نیز ضعیف عمل کردند؛ زغالسنگ ککشو ۰.۶۸ درصد و کک ۰.۳۵ درصد کاهش یافتند.
در بورس شانگهای نیز اغلب شاخصهای فولادی عقبنشینی کردند: میلگرد ۰.۸۱ درصد، کویل گرم ۰.۶۶ درصد و فولاد ضدزنگ ۰.۶۲ درصد افت کردند؛ تنها مفتول فولادی با ۰.۴۸ درصد افزایش همراه بود.
نظر: