طبق دستورالعملهای جدید دولت چین که روز دوشنبه منتشر شد، این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ همچنان به ساخت نیروگاههای برق با سوخت زغالسنگ در مناطقی ادامه دهد که برای تأمین برق در ساعات اوج مصرف یا حفظ پایداری شبکه، به این نیروگاهها نیاز است.
این تصمیم ممکن است سوالاتی درباره میزان پایبندی چین به کاهش تدریجی مصرف زغالسنگ در بازه زمانی ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۰ ایجاد کند، با این حال دولت چین تأکید کرده نیروگاههای زغالسنگی جدید، بیشتر نقش پشتیبان برای انرژیهای تجدیدپذیر را ایفا میکنند؛ چون تولید برق از منابع تجدیدپذیر مثل خورشید و باد، به شرایط آبوهوایی وابسته است.
در این دستورالعمل که توسط سازمان برنامهریزی دولتی و نهاد ناظر بر انرژی چین منتشر شده، آمده است که نیروگاههای جدید زغالسنگی باید میزان انتشار کربن کمتری داشته باشند — حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد پایینتر از نیروگاههای مشابه که در سال ۲۰۲۴ فعال هستند.
همچنین برخی از نیروگاههای فعلی باید ارتقا پیدا کنند تا با این استانداردهای جدید هماهنگ شوند.
علاوه بر این، نیروگاههای جدید و ارتقایافته باید بتوانند تولید برق خود را بهصورت ایمن و قابلاعتماد تنظیم کنند تا در زمانهای اوج مصرف، به تأمین برق کمک کنند.
این برنامه پس از گزارشی منتشر شد که هفته گذشته انجمن زغالسنگ چین اعلام کرده بود مصرف زغالسنگ در این کشور، احتمالاً تا سال ۲۰۲۸ به اوج خود خواهد رسید — که دیرتر از پیشبینیهای قبلی است؛ چرا که برخی تحلیلگران تصور میکردند مصرف زغالسنگ چین همین امسال به بالاترین حد برسد.
انجمن زغالسنگ چین گفته است افزایش مصرف زغالسنگ در بخش برق و صنایع شیمیایی طی امسال، باعث خواهد شد میزان مصرف کمی رشد کند و کاهش تقاضا در صنایع فولاد و مصالح ساختمانی را جبران نماید.
نظر: