آغاز «ماموریت ملی مواد معدنی حیاتی» در هند برای حمایت از گذار به انرژی‌های پاک

 

دولت هند با راه‌اندازی ماموریت ملی مواد معدنی حیاتی (NCMM) گامی مهم برای خودکفایی در بخش مواد معدنی حیاتی برداشت؛ موادی که برای فناوری‌های انرژی پاک اهمیت حیاتی دارند.

این ماموریت در راستای اهداف اقلیمی هند از جمله کاهش شدت انتشار کربن، افزایش ظرفیت تولید برق از منابع غیر‌فسیلی و دستیابی به هدف کربن صفر تا سال ۲۰۷۰ طراحی شده است.

این اقدام بخشی از یک راهبرد جامع برای تأمین زنجیره مواد معدنی حیاتی از منابع داخلی و خارجی است. این برنامه شامل اکتشاف و ارزیابی ذخایر داخلی و همچنین خرید دارایی‌های معدنی حیاتی در خارج از کشور می‌شود.

در قالب این ماموریت، سازمان زمین‌شناسی هند (GSI) قرار است طی شش سال آینده ۱۲۰۰ پروژه اکتشافی اجرا کند.

در فصل میدانی ۲۰۲۴–۲۵، GSI تعداد ۱۹۵ پروژه را آغاز کرده که ۳۵ مورد آن در ایالت راجستان است و هدف آن کاهش وابستگی به واردات می‌باشد.

همچنین، وزارت انرژی اتمی هند موفق به کشف حدود ۱۱۱,۸۴۵ تن اکسید عناصر خاکی کمیاب (REO) در منطقه بالوترا، راجستان شده است.

برای تسریع در فرآیند اکتشاف، هند قصد دارد نظام صدور مجوز سریع و مجوزهای جدید اکتشافی را معرفی کند تا مشارکت بخش خصوصی را افزایش دهد.

در سطح بین‌المللی، هند توافق‌نامه‌هایی برای اکتشاف لیتیوم در ۱۵,۷۰۳ هکتار از اراضی آرژانتین امضا کرده و همچنین تفاهم‌نامه‌هایی با استرالیا برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های لیتیوم و کبالت به امضا رسانده است.

از دیگر بخش‌های مهم این ماموریت، ایجاد مرکز برتری در زمینه مواد معدنی حیاتی (CECM) است که وظیفه هدایت استراتژی‌ها و به‌روزرسانی منظم فهرست مواد معدنی حیاتی را بر عهده دارد.

در نوامبر ۲۰۲۲، کمیته‌ای از سوی وزارت معادن هند، ۳۰ ماده معدنی حیاتی را شناسایی کرد که اکنون ۲۴ مورد از آن‌ها تحت نظارت مستقیم دولت مرکزی برای واگذاری مجوزهای استخراج و اکتشاف قرار دارند.

هدف دیگر NCMM، تقویت زنجیره ارزش از طریق ایجاد زیرساخت‌های فناوری، قانونی و مالی برای نوآوری، فرآوری و بازیافت مواد معدنی حیاتی است.

دولت هند مبلغ ۱۵ میلیارد روپیه را به ابتکارات بازیافت مواد معدنی حیاتی اختصاص داده که بخشی از بودجه بزرگ‌تر ۱۶۳ میلیارد روپیه‌ای برای این بخش است که اوایل امسال اعلام شد.

این مشوق‌ها ممکن است شامل یارانه سرمایه‌گذاری یا پاداش‌های تولیدی طی ۴ تا ۵ سال باشند. هدف، افزایش ظرفیت بازیافت باتری‌های لیتیوم-یونی به ۷۵,۰۰۰ تن در سال است.

دولت همچنین طرحی برای تشویق بازیافت مواد معدنی حیاتی از ضایعات و قراضه‌ها راه‌اندازی کرده است.

در همین راستا، حقوق گمرکی واردات قراضه‌های معدنی کلیدی در فوریه ۲۰۲۵ حذف شد تا صنعت بازیافت رونق بگیرد.

 

نظر:

پاسخ: