ایالات متحده در حال "مذاکرات اولیه" با جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) درباره توافقی است که به آن دسترسی به مواد معدنی حیاتی این کشور آفریقایی در ازای حمایت نظامی خواهد داد. این خبر را فایننشال تایمز اواخر روز جمعه گزارش داد.
دولت کنگو برای اولین بار این پیشنهاد را دو هفته پیش مطرح کرد، پس از آنکه فیلیکس تشیسکدی، رئیسجمهور کنگو، در مصاحبهای با نیویورک تایمز اعلام کرد که دولت ترامپ به ثروت عظیم معدنی این کشور علاقه نشان داده است.
کنگو، یکی از غنیترین کشورهای آفریقا از نظر منابع معدنی، بزرگترین تولیدکننده کبالت در جهان است—مادهای حیاتی که در بسیاری از صنایع، از جمله باتریهای خودروهای الکتریکی، استفاده میشود و بیش از ۷۰ درصد تولید جهانی را تأمین میکند. این کشور همچنین دارای ذخایر قابلتوجهی از طلا، مس، قلع، لیتیوم و تانتالم است.
با این حال، بخش بزرگی از مناطق غنی از مواد معدنی در شرق کنگو در کنترل گروه شورشی M23 قرار دارد که، به گفته کارشناسان سازمان ملل، با حمایت همسایهاش رواندا، مواد معدنی کنگو را از طریق مرز قاچاق میکند.
اگر این توافق معدنی با آمریکا نهایی شود، احتمالاً کنگو را به تجهیزات نظامی برای پایان دادن به این درگیری مجهز خواهد کرد.
طبق گزارش فایننشال تایمز، پیر کندی کالامبای، سناتور کنگویی، در نامهای به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، پیشنهاد داده است که شرکتهای آمریکایی در ازای حمایت نظامی واشنگتن، حق استخراج معادن کنگو را دریافت کنند.
"ما مایل به متنوعسازی شرکای خود هستیم،" سخنگوی دولت کنگو، پاتریک مویایا، هفته گذشته اعلام کرد و افزود که "ارتباطات روزانهای بین کنگو و آمریکا در جریان است."
آمریکا این توافق را فرصتی برای مقابله با سلطه چین در بخش معدن کنگو میبیند.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به فایننشال تایمز گفت: "جمهوری دموکراتیک کنگو سهم قابلتوجهی از مهمترین مواد معدنی موردنیاز برای فناوریهای پیشرفته را در اختیار دارد. ایالات متحده آماده گفتوگو درباره شراکتهایی در این بخش است که با برنامه 'اول آمریکا' دولت ترامپ همسو باشد."
روز یکشنبه، وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با رویترز تأیید کرد که به این توافق مواد معدنی علاقهمند است و خاطرنشان کرد که کنگو بخش مهمی از مواد معدنی حیاتی جهان را که برای فناوریهای پیشرفته موردنیاز است، در اختیار دارد.
نظر: