Barrick و دولت مالی مذاکرات جدیدی را از سه‌شنبه آغاز می‌کنند

به گفته دو منبع آگاه که با رویترز صحبت کرده‌اند، دولت مالی و شرکت باریک گلد از سه‌شنبه دور جدیدی از مذاکرات را برای حل اختلافات فزاینده بر سر ادعای عدم پرداخت مالیات توسط این شرکت کانادایی و توقیف ذخایر طلای آن توسط مقامات این کشور آغاز می‌کنند.

باریک، دومین تولیدکننده بزرگ طلا در جهان، عملیات معدنی خود را در مالی به طور موقت متوقف کرده است، پس از آنکه دولت مالی نزدیک به ۳ تن طلا به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار را از مجتمع لوولو-گونکوتو این شرکت توقیف کرد.

موضوعات مورد بحث در دور جدید مذاکرات شامل درخواست ۱۹۹ میلیون دلاری مالی، توافق باریک با کد معدنی جدید و آزادسازی طلای توقیف‌شده است، به گفته منابعی که به دلیل عدم مجوز برای صحبت درباره این موضوع، نامشان ذکر نشده است.

سهام شرکت باریک روز دوشنبه در بورس تورنتو با کاهش ۰.۲ درصدی به ۲۳ دلار کانادا بسته شد.

باریک از اظهار نظر خودداری کرد و دولت مالی نیز به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخی نداد.

دولت‌های مالی، بورکینافاسو و نیجر — که همگی تحت هدایت دولت‌های نظامی هستند — به دنبال مذاکره مجدد شرایط جدید با شرکت‌های استخراج طلا هستند تا سهم بیشتری از درآمدهای معدنی را به دست آورند، به ویژه در زمانی که قیمت طلا به رکوردهای بالایی رسیده است.

اختلاف بین مالی و باریک بر سر کد معدنی جدید این کشور است که از سال ۲۰۲۳ اجرایی شده است. این کد سهم بیشتری از درآمدهای معدنی را برای دولت در نظر گرفته و معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های معدنی را حذف کرده است.

مالی پیش‌تر از شرکت باریک حدود ۵۰۰ میلیون دلار مالیات پرداخت‌نشده طلب کرده بود، به گفته منابعی که با رویترز صحبت کرده‌اند. مالی همچنین حکم بازداشت مارک بریستو، مدیرعامل شرکت باریک گلد، را صادر کرده است.

باریک هرگونه تخلف را رد می‌کند.

تحلیلگران جفریز برآورد کرده‌اند که توقف تولید در این معدن می‌تواند درآمدهای پیش از بهره، مالیات و استهلاک باریک را تا ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۵ کاهش دهد.

 

نظر:

پاسخ: