کانادا از متحدان خود میخواهد تا بررسیهایی در خصوص تعیین یک کف قیمت برای مواد معدنی حیاتی انجام دهند تا بتوانند با آنچه که مداخله بازار از سوی چین مینامند، مقابله کنند؛ چین که تأمینکننده اصلی فلزات کلیدی برای گذار به انرژی پاک است.
کانادا در حال بررسی حمایت از سرمایهگذاری از طریق اقداماتی مانند تعیین کف قیمتها برای مقابله با آنچه که بهعنوان دستکاری بازار مطرح میکند، است. این مطلب را وزیر منابع طبیعی کانادا، جاناتان ویلكینسون، روز چهارشنبه در رویدادی در واشنگتن اعلام کرد. وی گفت که چنین اقداماتی باید استانداردهای زیستمحیطی و کارگری مرتبط با تولید را در نظر بگیرند.
وی گفت: "ما در کانادا و ایالات متحده قرار نیست به یک حلقه نزولی در زمینه استانداردهای کارگری وارد شویم تا با چین رقابت کنیم." وی افزود: "اما باید اذعان کنیم که استانداردهای کاری داریم که هزینههایی را به همراه دارد — بنابراین این موضوع باید در این گفتگوها در خصوص قیمتگذاری لحاظ شود."
چین نقشی غالب در تولید و پردازش مواد معدنی دارد که در تمامی محصولات از جمله خودروهای برقی، باتریها، پنلهای خورشیدی و فناوریهای مختلف از جمله تجهیزات نظامی وجود دارند. این سلطه باعث شده است که ایالات متحده و متحدان آن به جستجوی منابع جایگزین در سراسر جهان پرداخته و تدابیر تجاری و سیاستی برای کاهش وابستگی به چین را بررسی کنند.
ویلكینسون گفت که میخواهد با دیگر کشورهای گروه هفت همکاری کند تا ابتکارات حمایتی قیمتگذاری به عنوان "محتوای اصلی" مذاکرات در زمان برگزاری اجلاس گروه G-7 در ژوئن امسال در کانادا مطرح شود. وی افزود که این موضوع میتواند به کشورهای دیگر مانند استرالیا نیز گسترش یابد و گفت که "ریختن نیکل" مشکلات عظیمی برای دوستان استرالیایی ما ایجاد کرده است.
برای ساخت معادن و تأمین منابع، سرمایهگذاران به "میزانی از اطمینان" نیاز دارند که محصولات آنها در پایان فرآیند تولید ارزش خواهند داشت. وی گفت: "اگر چین بتواند به سادگی وارد عمل شده و قیمتها را پایین بیاورد، هرگز شاهد توسعه مواد معدنی حیاتی که باید داشته باشیم، نخواهیم بود."
وزیر کانادایی همچنین گفت که مذاکراتی با دولت بایدن و همچنین اعضای سنا و کنگره آمریکا داشته است و امیدوار است با تیم ترامپ تعامل داشته باشد. پولیتیکو در ماه اوت گزارش داد که در زمان بایدن، مقامات استفاده از بودجه فدرال را برای حمایت از پروژههای معدنی حیاتی ایالات متحده، تعیین کف قیمت و سپس پرداخت مابهالتفاوت زمانی که قیمتهای بازار در شرایط محدود به زیر آن میرسد، در نظر گرفته بودند.
نظر: