کانادا ادعاهای ترامپ مبنی بر استقلال منابع را رد می کند

وزیر انرژی و منابع طبیعی کانادا، جاناتان ویلکینسون، ادعای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، مبنی بر اینکه آمریکا به هیچ چیزی از همسایه شمالی خود نیاز ندارد را "کاملاً نادرست" خواند.

ویلکینسون، که گمان می‌رود یکی از نامزدهای جانشینی جاستین ترودو به عنوان نخست‌وزیر باشد، بر نقش حیاتی کانادا به‌عنوان تامین‌کننده منابعی که آمریکا جایگزین عملی برای آن‌ها ندارد، از جمله نفت خام، اورانیوم، پتاس و مواد معدنی حیاتی تأکید کرد.

" ویلکینسون در مصاحبه‌ای با CTV News گفت. ایالات متحده ارزش اقتصادی عظیمی از کانادا کسب می‌کند". وی خاطرنشان کرد که پالایشگاه‌های آمریکایی، به‌ویژه در غرب میانه، به نفت خام سنگین کانادا متکی هستند. جایگزین‌هایی مانند نفت خام ونزوئلا چالش‌های لجستیکی و ژئوپلیتیکی ایجاد می‌کنند، در حالی که مواد معدنی حیاتی و اورانیوم از کانادا شکاف‌هایی را پر می‌کنند که در غیر این صورت ایالات متحده را وابسته به چین یا روسیه می‌کند.

کانادا همچنین پتاس، ماده‌ای کلیدی برای کشاورزی آمریکا، و برق آبی را به ایالت‌هایی مانند نیویورک و ماساچوست تأمین می‌کند. "هیچ جایگزینی وجود ندارد"، ویلکینسون تأکید کرد و وابستگی متقابل عمیق اقتصاد دو کشور را توصیف کرد.

این وزیر همچنین بر نقش حیاتی منابع کانادا در حمایت از بخش‌های انرژی و دفاعی آمریکا تأکید کرد. نیروگاه‌های هسته‌ای آمریکا به‌شدت به اورانیوم کانادا متکی هستند و وزارت دفاع ایالات متحده در پروژه‌های کانادایی برای تأمین جایگزین‌های منابع حیاتی چین، از جمله کبالت و گرافیت سرمایه‌گذاری کرده است.

ویلکینسون همچنین فاش کرد که کانادا آماده اتخاذ اقدامات تلافی‌جویانه قوی در صورت اعمال تعرفه‌های آمریکا است، از جمله مالیات بر صادرات انرژی کانادا یا عوارض هدفمند بر کالاهای آمریکایی.

آماده برای اقدام

بر اساس گزارش‌های CBC News، فهرستی در میان مقامات کانادایی در گردش است که شامل کالاهای تولیدی آمریکا است که ممکن است هدف عوارض تلافی‌جویانه قرار گیرند. گفته می‌شود اقلامی مانند محصولات فولادی آمریکا، سرامیک‌ها و حتی آب‌پرتقال فلوریدا در این اقدامات مدنظر قرار دارند.

" ویلکینسون گفت: این فهرست قطعاً بر استخراج بیشترین فشار از ایالات متحده متمرکز خواهد بود تا اطمینان حاصل شود که فشار کافی برای عقب‌نشینی ترامپ از [تعرفه‌ها] ایجاد شود".

ترامپ ایده اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کالاهای مکزیک و کانادا را مطرح کرده است و به عدم تعادل تجاری اشاره می‌کند. گزارش‌های رسانه‌ای نشان می‌دهد که او ممکن است کالاهایی مانند نفت و اورانیوم را مستثنی کند و به صنایع تولیدی هدف بگیرد. صنایعی مانند خودروسازی، هوافضا و آلومینیوم – که در استان‌های انتاریو و کبک متمرکز هستند، جایی که اکثر کانادایی‌ها زندگی می‌کنند – به نظر می‌رسد که بیشتر در معرض تعرفه‌ها باشند.

علیرغم تعلیق پارلمان تا ۲۴ مارس پس از اعلام استعفای قریب‌الوقوع جاستین ترودو، دولت فدرال اختیار اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بدون قانون‌گذاری جدید را حفظ می‌کند. این رویکرد در سال ۲۰۱۸، در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، در اختلاف تجاری بر سر تعرفه‌های فولاد و آلومینیوم استفاده شد.

 

نظر:

پاسخ: