ایسنا/یزد رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با اشاره به نقش مستقیم معادن در ایجاد تحول و ارزشآفرینی در اقتصاد استان، گفت: ساختار اقتصاد استان یزد غالبا صنعتی و معدنی بوده و بخش عمده آن شامل صنایع معدنی است که بر پایه معادن شکل گرفته است.
«مجید دهقانیزاده» با اشاره به این که استان یزد دومین استان بزرگ معدنی کشور با استخراج و فرآوری ۳۲ نوع ماده معدنی از جمله سنگ آهن، خاکهای صنعتی، سرب و روی و سنگهای ساختمانی است، اظهار کرد: معادن با سهم اقتصادی ۱۶.۷ درصدی از ارزش افزوده بخش معدن کشور یکی از بخشهای ارزش آفرین اقتصاد استان است.
وی با بیان این که ساختار اقتصاد استان یزد غالبا صنعتی و معدنی بوده و بخش عمده آن شامل صنایع معدنی است که بر پایه معادن شکل گرفته است، گفت: معادن و صنایع وابسته به آن از بخشهای پیشرو اقتصادی استان بوده و نقش مستقیم در ایجاد تحول و ارزشآفرینی اقتصاد داشته است.
دهقانیزاده با توجه به این که ۵۰ درصد شاغلان استان در بخش صنعت و معدن کار میکنند که میانگین شاغلان این بخش در کشور ۳۳ درصد است، اظهار کرد: از جمله مواهب معادن در استان را میتوان شکلگیری و ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیر مستقیم برای مردم عنوان کرد.
رییس ستاد درآمدها و تجهیز منابع استان ضمن اعلام این که طی سه سال اخیر حدود ۶۶۰ میلیارد تومان از محل قانون بودجه مرتبط با حقوق دولتی و جبران خسارت به استان اعتبار اختصاص یافته است، افزود: علاوه بر این، معادن در تکمیل و بهرهبرداری تعدادی از طرحهای عمرانی و زیرساختی استان نیز مشارکت داشتهاند.
وی هزینهکرد این اعتبارات را برای تکمیل بیمارستانها، ایجاد و تجهیز مدارس، مرمت طرحهای آبخیزداری، تامین زیر ساخت مراکز رشد، تکمیل راههای روستایی و ایجاد و تکمیل مراکز و مجتمعهای فرهنگی و هنری در سطح استان عنوان کرد که براساس مصوبه شورای برنامهریزی و توسعه استان صورت گرفته است.
وی در ادامه با بیان این که بخشی از حسابهای بانکی و دفاتر مالیاتی معادن و صنایع معدنی به استان منتقل شده است، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته در این خصوص اقدامات خوبی شکل گرفته که این نیز از دیگر مواهب معادن و صنایع وابسته به آن است که شامل حال استان یزد شده است.
رییس سازمان مدیریت استان، برخی محدودیت بانکهای استان در اعطای تسهیلات و خدمات بانکی (ارزی- ریالی) را از جمله موانع انتقال حسابهای بانکی واحدهای بزرگ به استان عنوان کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت یزد، دهقانیزاده در پایان معادن را همچون نفت، آب و غیره جزء انفال دانست و گفت: انفال سرمایه ملت است که امید میرود با افزایش بهرهوری و اقدامات تکمیلی و ارزش آفرین شاهد بهرهمندی بیش از پیش استان و کشور از مواهب معدنی باشیم.
نظر: