اقدام چین در ممنوعیت صادرات فلزات کمیاب به ایالات متحده، بر نیاز به همکاری تجاری بین کانادا (غنی از منابع معدنی) و همسایه جنوبی خود تأکید میکند. این پیام انجمن معدن کانادا است که معتقد است تصمیم چین برای محدود کردن صادرات گالیم، ژرمانیوم و دیگر فلزات کلیدی به آمریکا، «یادآور چالشهای ناشی از تنشهای ژئوپلیتیکی، به ویژه در مورد تأمین پایدار مواد معدنی حیاتی» است.
این بیانیه پس از تشدید تنشهای تجاری با ایالات متحده منتشر شد؛ زیرا رئیسجمهور منتخب، دونالد ترامپ، تهدید کرد که ۲۵ درصد تعرفه بر تمامی کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال خواهد کرد، مگر اینکه این کشورها در کاهش مهاجرت و مبارزه با فنتانیل اقدامات بیشتری انجام دهند.
پیر گراتون، رئیس انجمن معدن کانادا، در بیانیهای در روز سهشنبه گفت: اعمال تعرفه بر صادرات مواد معدنی و فلزی کانادا به ایالات متحده با اهداف مشترک برای زنجیرههای تأمین امن و قابل اطمینان در تضاد است. چنین اقداماتی خطر مختل کردن جریان ضروری این منابع، تضعیف رقابتپذیری صنایع آمریکای شمالی، و تشدید آسیبپذیری در زنجیرههای تأمین مواد معدنی حیاتی را به همراه دارد که هر دو کشور در تلاش برای رفع آن هستند.
بیش از نیمی از صادرات معدنی کانادا – به ارزش بیش از ۸۰ میلیارد دلار کانادا (۵۶.۹ میلیارد دلار آمریکا) – در سال ۲۰۲۲ به ایالات متحده ارسال شد. اعضای این انجمن شامل شرکتهایی مانند Barrick Gold، Agnico Eagle Mines، Cameco و BHP هستند.
در همین حال، شرکت Teck Resources، تولیدکننده فلزات مستقر در ونکوور و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان یکپارچه ژرمانیوم در جهان، اعلام کرده است که در پی ممنوعیت صادرات چین به دنبال راههایی برای افزایش تولید این فلز است. ژرمانیوم در فیبر نوری، دوربینهای دید در شب و اکتشافات فضایی استفاده میشود. بیشتر ماهوارهها با سلولهای خورشیدی مبتنی بر ژرمانیوم نیرو میگیرند. کانادا بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ نزدیک به نیمی از نیاز وارداتی ژرمانیوم ایالات متحده را تأمین کرده است.
نظر: