

گروه معدن: وزیر صنعت، معدن و تجارت صبح روز شنبه برای بازدید و بهرهبرداری از چند طرح صنعتی وارد استان آذربایجان شرقی شد و در ادامه سفر خود نشستی با کارآفرینان، صنعتگران و صاحبان صنایع و سرمایهگذاران آذربایجان شرقی داشت.
بهرهبرداری از کارخانه ذوب نورد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در آیین بهرهبرداری از کارخانه ذوب نورد «توانا رام» در تبریز با ظرفیت تولید سالانه ۲۴۰هزار تن شمش فولادی ساختمانی گفت: امروز ظرفیت خوبی از جلسات سران قوا در اختیار ما است که میتواند قوانین مخل تولید را در جهت تسهیلگری و حمایت از تولید داخلی اصلاح کند.
به گزارش شاتا، رضا رحمانی افزود: قانون، مصوبه و بخشنامه برای حمایت از تولید کم نداریم و مهمترین استناد ما برای حفظ و حمایت از تولید داخلی، فرمایشات رهبر معظم انقلاب است؛ ضمن آنکه هیچ محدودیتی برای حمایت از کالاهای ساخت داخل نداریم و هر کجا قوانین و مقرراتی تسهیلگر و متناسب با شرایط روز کشور نیست دولت برای رفع آنها اعلام آمادگی کرده است.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بیاستفاده و حفظ و باز فعالسازی واحدهای تولیدی افزود: این درخواست از همه مسئولان است که نصبالعین خود قرار دهند، ضمن آنکه شیوهنامه شرعی و اداری است که هر کجا تولید وجود دارد، برای تنظیم بازار و دسترسی آسان مردم به کالاهای با نرخ مناسب و با کیفیت تلاش کنند.
گفتنی است فاز نخست کارخانه ذوب نورد توانا رام با ظرفیت سالانه تولید ۲۴۰ هزار تن شمش فولادی ساختمانی با سرمایهگذاری ارزی ۱.۵ میلیون دلار و سرمایهگذاری ریالی ۲۴۰ میلیارد ریال بهرهبرداری شد. این کارخانه در همین فاز اشتغالزایی مستقیم ۷۰ نفر و غیرمستقیم ۱۰۰ نفر را در پی دارد. پیشبینی میشود پس از بهرهبرداری از فاز چهارم، این واحد تولیدی، سالانه ۴۰۰ هزار تن محصولات نوردی و ۲۸۰ هزار تن شمش فولادی تولید کند. گفتنی است، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سفر به استان آذربایجان شرقی از واحد صنعتی فولاد شهریار تبریز نیز بازدید کرد.
تولید سولارهای خورشیدی در تبریز
در ادامه سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به آذربایجان شرقی، عملیات اجرایی شهرک صنعتی غیردولتی شیشه زرین در ۸۵ هکتار، با سرمایهگذاری بیش از ۶ هزار میلیارد ریال و ایجاد اشتغال ۲۸۰۰ نفر در شهرستان تبریز آغاز شد.
رحمانی در آغاز عملیات اجرایی این شهرک تخصصی اشاره کرد: راهاندازی شهرکهای تخصصی با سرمایهگذاری بخش خصوصی از اهداف اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید است، به نوعی که این شهرکها بتوانند زنجیره تولید از معدن تا محصول را طراحی و اجرا کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: این شهرک جزو شهرکهای خاص تولیدی آذربایجان غربی است که با فناوری روز و هایتک در زنجیره تولید خود، محصولات خاصی مانند شیشههای خم خودرو و سولارهای خورشیدی برای تولید برق دارد. ایران سومین کشور جهان است که این فناوری را از سوی کارشناسان داخلی بومیسازی میکند و امیدواریم چرخه تولید این محصول در جاهای دیگر کشور نیز فعال شود.
گفتنی است وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه استاندار آذربایجان غربی، خط تولید شیشه آذر را بهرهبرداری کرد. در این کارخانه، انواع شیشههای قابل مصرف برای بازار داخلی از جمله شیشههای خودرو نیز تولید میشود.
واحدهای صنعتی نباید به دلیل بدهی تعطیل شوند
وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز تاکید کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی که نیروی انسانی، امکانات و بازار فروش دارند، در حمایت دولت هستند و بانکها نباید به دلیل بدهی، این واحدها را تعطیل کنند.
به گزارش ایرنا، رضا رحمانی اظهار کرد: به بانکها تکلیف شده تا منابع لازم را در اختیار صنعت قرار دهند و به واحدهای صنعتی بدهکار که شرایط تولید و فروش را دارند، فرصت داده شود تا با بهبود شرایط خود بدهی آنها را پرداخت کنند.
رحمانی تاکید کرد: واحدهای صنعتی به هر قیمتی نباید تعطیل شوند و مدیران کل صنعت، معدن و تجارت استانها باید در این زمینه پاسخگو باشند.
مسئولان استانی نیز باید ارتباط موثری با بانکها برای رفع مشکلات داشته باشند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حفظ تولید، راهبردیترین هدف ما است و بازار نیز باید بر اساس آن تنظیم شود.
رحمانی با بیان اینکه ایران با ۱۵ کشور همسایه است، گفت: کشورهای همسایه، آماده هر گونه همکاری با بخش صنعت و تجارت ایران هستند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه پس از کالاهای اساسی، تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی اولویت این وزارتخانه است، افزود: به مناطق آزاد نیز اجازه داده شده بدون ثبت سفارش، مواد اولیه وارد کنند.
وی اظهار کرد: استکبار با تحریمهای ظالمانه به دنبال این است که چرخه تولید را در کشور از کار بیندازد. بر این اساس با جدیت و سرعت عمل در کار و تلاش برای تولید، این اقدام را خنثی خواهیم کرد.
رحمانی با بیان اینکه مواد اولیه اصلی مورد نیاز کشور در بخشهای مختلف وجود دارد، یادآوری کرد: برای مثال مواد پتروشیمی به اندازه کافی در کشور تولید میشود. فولاد نیز ۲ برابر نیاز کشور تولید میشود. درباره مس و آلومینوم نیز ۲.۵ برابر نیاز کشور تولید میکنیم اما نحوه توزیع باید اصلاح شود.
وی افزود: صنعت کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد که البته هنوز بخشی از آن بدون استفاده مانده است. در این زمینه نیز برنامهریزی مناسبی انجام میدهیم.
رحمانی با اشاره به وجود بسترها و ظرفیتهای غنی صنعتی، معدنی و بخش تجارت در آذربایجان شرقی گفت: تبریز از نخستین شهرهای صنعتی کشور است که با توسعه بخش صادرات آذربایجان شرقی بر صادرات کشور نیز تاثیر میگذارد.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار گفت: تبریز جزو ۴ شهر نخست صنعتی ایران است و بر این اساس باید جایگاه این شهر راهبردی در صنعت ارتقا یابد.
محمدرضا پورمحمدی، تامین مواد اولیه و مشکل نقدینگی را از عمده مشکلات واحدهای صنعتی آذربایجان شرقی برشمرد و بر رفع مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز گفت: رفع مشکلات واحدهای صنعتی، خواست اصلی ما است.
حجتالاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم افزود: باید راهکاری بری کنترل نرخ خودرو، تثبیت نرخ ارز و راهاندازی واحدهای صنعتی راکد اندیشید.
وی با اشاره به پیشینه وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع مشکلات صنعتگران باید تدابیر ویژهای اتخاذ شود.