
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد ایران بهلحاظ ظرفیتهای فعالنشده شاید بتوان گفت در صدر کشورهای جهان قرار دارد و بر همین اساس ادعا میشود که اقتصاد کشور ما حتی در شدیدترین تحریمها اگر بتواند به خودش متکی باشد، نهتنها هیچ تحریمی کارساز نیست بلکه شاید بتواند تحریمکنندههای خود را تحریم کند.
قوی شدن اقتصاد با تکیه بر توان داخلی مهمترین راهبرد اقتصاد ایران برای مقابله با تحریمها و بیاثر کردن تحریم است که در این باب، فعالسازی ظرفیتهای بالقوه اقتصاد حیاتی است. معدن یکی از بخشهای اقتصادی کشور ماست که طی سالیان متمادی گذشته چندان مورد توجه دولتها نبوده و بر همین اساس، چندان توسعه پیدا نکرده است. بسیاری از کارشناسان حوزه اقتصاد و معدن معتقدند که این بخش بهتنهایی میتواند جور همه بخشهای دیگر درآمدزای کشور حتی نفت را بکشد و اگر دولت زودتر از این به فکر معدن میافتاد، شاید امروز ما مشکلی بهنام کاهش درآمدهای نفتی نداشتیم.
خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم این بار سراغ یکی از ارزشمندترین ذخایر معدنی کشور بهنام «مس» رفت تا ظرفیتهای کشور در حوزه معدن بیش از این شناخته شود، برای همین با دکتر اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس گفتگو کردیم تا علاوه بر بررسی کلی حوزه معدن، مشخصاً درباره معادن مس در کشور و مجموعه اقداماتی که تاکنون در این حوزه بهویژه در شرکت ملی مس شده و کارهایی که روی زمین مانده است، بپرسیم و بشنویم.
مشروح گفتگوی گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم با سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی مس بهشرح زیر است:
* سهم نفت در انرژی مصرفی دنیا سال ۲۰۵۰ به ۱۳درصد کاهش مییابد
تسنیم: اقتصاد ما در سالهای اخیر و بعد از تشدید تحریمها، درگیر یک نقصان مهم در حوزه درآمدی شده است که بهنظر میرسد برای جبران این نقصان نیازمند استفاده از بخشهای دیگر درآمدی در کشور باشیم. بررسیها نشان میدهد در این زمینه بخش معدن پتانسیل بسیار بالایی برای جبران کسری درآمد دولت از فروش نفت دارد، شما بهعنوان کسی که سالهای سال در معدن و صنایع معدنی کار کردهاید آیا بهنظرتان جایگزینی معدن با درآمدهای نفتی قابل تحقق است؟
سعدمحمدی: من تقریباً ۳۰ سال است که در بخش صنعت و معدن کار کردهام و هیچ سابقه بیرونی ندارم، بهعبارتی تمام سابقه ۳۰ساله من در بخش صنعت و معدن بوده است.
اینکه بخش صنعت و معدن میتواند جایگاهش بالاتر از جایگاه فعلی باشد، بهعنوان کارشناس عرض میکنم قطعاً میتواند اما برای پاسخ بهتر باید بگویم اولاً در زمان حاضر ۳۹ درصد مصرف انرژی در دنیا از نفت تأمین میشود و کمتر از ۳۰ سال آینده یعنی در سال ۲۰۵۰، سهم نفت در تأمین انرژی دنیا به ۱۳ درصد کاهش پیدا میکند.