

🔻نشست خبری صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی درخصوص گزارش آخرین عملکرد این صندوق با حضور رییس هیات مدیره صندوق و مدیرعامل صندوق بیمه فعالیتهای معدنی
🛑دکتر دهقانی،مدیرعامل صندوق بیمه فعالیتهای معدنی:
📌 از دی ماه گذشته تاکنون در کمیته فنی صندوق بیمه، حدود ۴۰۹ میلیار تومان آماده صدور بیمه نامه است و باید تا آخر سال منجر به صدور بیمه نامه شود.
📌 در بخش پذیرش نسبت به سال گذشته از ۱۲۹ پرونده به ۳۳۹ پرونده رسیده ایم. البته بخش عمده ای از آن مربوط به سهم بخش معدن در سامانه کارا است که ۱۰ درصد از منابع سامانه کارا به بخش معدن تعلق یافت.
این بودجه مناسب، نوید بخش تحرکی جدید در بخش معدن است به خصوص در نهضت اکتشاف و فرآوری و در معادن کوچک و
متوسط.
📌در بخش وصول مطالبات بدون اقدام قضایی و صرفا با مذاکره، نسبت به سال گذشته به حدود ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نقدی به علاوه مقادیری به صورت چک و… بوده است.
📌ما یک تیم چابک ۵۰ نفره در صندوق بیمه داریم و در راس هیات مدیره جناب آقای مهندس بهرامن، حضور بسیار مثبت و فعالی دارند.
📌کارمزدها در حدود ۱/۵ تا ۳ درصد است. یک کمیته جهت بازبینی نرخ سود کارمزد حق بیمه تشکیل شد که در صورت امکان، آن را کاهش دهیم.
البته هزینه های دسترسی به منابع مالی بانک ها بسیار بیشتر است.
📌متوسط زمان درخواست تا صدور بیمه نامه پس از راه اندازی سامانه درخواست آنلاین صندوق بیمه به ۴۰ روز کاهش خواهد یافت.
📌 کارمزدها در حدود ۱/۵ تا ۳ درصد است. یک کمیته جهت بازبینی نرخ سود کارمزد حق بیمه تشکیل شد که در صورت امکان، آن را کاهش دهیم.
البته هزینه های دسترسی به منابع مالی بانک ها بسیار بیشتر است.
متوسط زمان درخواست تا صدور بیمه نامه پس از راه اندازی سامانه درخواست آنلاین صندوق بیمه به ۴۰ روز کاهش خواهد یافت.
📌 یکی از مشکلات مراجعات به صندوق بیمه، زمان زیاد ثبت و.به نتیجه رساندن درخواست ها بوده است. از ابتدای سال ۹۶ تیم ما در حال آماده سازی این سامانه بوده است و امروز این سامانه در وبسایت صندوق بیمه قابل دسترسی است.
📌بدون نیاز به مراجعه حضوری در مراحل اولیه، ظرف ۴۰ روز آپلود مدارک، بازدیدها و باقی امور انجام خواهد شد.
📌 درخواست مدارک نسبت به گذشته در حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است چون بسیاری از آن ها زایل بوده است.
📌 در اسفندماه امسال کل فعالیت های صندوق بدون کاغذ خواهد شد.
📌 این سامانه لازمه افزایش خدمت رسانی به معدنکاران و افزایش سرمایه و بودجه صندوق است زیرا سرمایه آن در حال حاضر تناسبی با ظرفیت های بخش معدن ندارد.
📌 گام بعدی افزایش سرمایه صندوق تا ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
مطابق قانون ۶۵ درصد درآمدهای بخش معدن به این بخش بر خواهد گشت.
از این مبلغ ۵ درصد متعلق به صندوق بیمه خواهد بود. با این درصد کم اقدام برای تعیین ردیف بودجه ای در سال ۹۸ چندان منطقی نیست اما از محل منابع بودجه ای ایمیدرو اعتبار جذب کنیم اما تکیه ما بیشتر بر جذب اعتبار از سایر منابع است.
📌 ریسک نکول صندوق بیمه زیر نیم درصد بوده که نشان دهنده این است که بخش معدن مزیت های فراوانی دارد. لذا هرگونه تسهیلاتی که با نام بخش معدن وارد می گردد، به بخش تزریق شده و از آن خارج نمی شود.
سهم معدن از منابع ارزی و منابع توسعه ملی بسیار کم است. اما با توجه با پایین بودن ریسک نکول، اعتبار بیمه های صندوق برای بانک ها بسیار معتبر است.
این یک نقطه عطف در سابقه صندوق است و اکثر مشتریان در ۴ سال گذشته در بانک ها نسبت به بازپرداخت اقساط خود اقدام کرده اند.
📌 ۱۲ میلیارد دلار از طریق صندوق توسعه روستایی و چندین بانک و صندوق دیگر در سال ۹۶ جهت توسعه مناطق روستایی مصوب شده که از آن ۱۰ درصد از طریق صندوق بیمه جذب بخش معدن شده است.
🔴مهندس بهرامن رییس هیات مدیره صندوق بیمه فعالیتهای معدنی:
📌 صندوق بیمه تماما برای کمک به معادن کوچک و متوسط است، با کمک ایمیدرو بخش فرآوری را نیز پررنگ کرده ایم.
نمایشگاه کانمین امسال هم به محوریت فرآوری برگزار گردید.
📌 صندوق بیمه در نقشه راه معدن و صنایع معدنی نقش دارد و باید خود را با این نقشه راه همگام سازد. یکی از فعالیت های همگام سازی، راه اندازی این سامانه بر خط است.
📌 گزارشی از رشد بخش معدن و صنایع معدنی را آماده خواهیم کرد، البته آمار تولید سال ۹۶ و ۹۷ را به wmc ارسال کرده ایم.
📌 نقش ایمیدرو، نظام مهندسی معدن، بخش خصوصی و خصوصی سازی ها، صندوق بیمه و… در نقشه راه تعیین شده است. یکی از مسایل توسعه ای تزریق نقدینگی به بخش معدن است. صندوق بیمه یک ابزار توسعه ای در جهت جذب منابع مالی است و امیدواریم سرمایه آن تا پایان سال به ٣٠٠ میلیارد تومان برسد.
📌 نقش صندوق بیمه نیز بر اساس سیاست گذاری های ایمیدرو و با نظارت کامل آن سازمان بوده است.
📌 در طرح احیاء معادن کوچک و متوسط، تفاهم نامه های منعقد گردید که نقش صندوق در همه آنها تعریف شده است.
بازدیدها و نشست های متعدی در قالب طرح احیا توسط صندوق بیمه انجام شده است.
📌 از ابتدای مرداد امسال در سامانه کارا ۲۶۵ تقاضا در صندوق پذیرفته شده و ۵۵ بازدید صورت گرفته و ۳۰ پرونده با هیات مدیره گزارش شده است.
📌 با پست بانک، بانک.سینا و بانک توسعه تعاون تفاهم نامه امضا شده، قبلا با بانک رفاه، ملی، ملت هم قبلا تفاهم نامه داشته این که بیمه نامه های صندوق را به عنوان وثیقه قبول می کنند.
📌 آدرس سامانه iranmico.ir