

نشست خانه معدن ایران باهیاتی ازمسئولان ونمایندگان آژانس تشویق سرمایه گذاری آفریقای جنوبی/
برنامه ریزی برای تجارت ۲ میلیارد دلاری بین ایران و آفریقای جنوبی تا سال ٢٠٢١انجام شده است/سارا دین معاون مدیرکل ارتقاء صادرات و یونس هوسن جایگزین رییس بخش ارتقاء سرمایهگذاری ورییس آژانس تشویق سرمایه گذاری آفریقای جنوبی ازمهمانان این نشست بودند.
ازجمله موارد مطرح شده در این نشست در حوزه معرفی توانمندی های کشور آفریقای جنوبی وایران عبارتند از:
ایران اقتصاد بزرگی است و میتواند برای آفریقای جنوبی دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه باشد و آفریقای جنوبی نیز برای ایران نقش دروازه ورود به کشورهای آفریقایی را ایفا کند.
آفریقای جنوبی به عنوان یکی از کشورهای عضو بریکس، جزو اقتصادهای بزرگ و نوظهور جهان است.
((نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاست.در ابتدا نام این گروه بریک نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت.هرچند اعضای گروه بریکس همگی به غیر از روسیه در ردهٔ کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور هستند اما عموماً به واسطهٔ اقتصادهایی با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تأثیرگذار بر امور جهانی و منطقهای از دیگر کشورها متمایز میشوند. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و ۲۸٪ قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.))
آفریقای جنوبی یکی از کشورهای هدف جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری است؛ از نقش پر اهمیت این کشور در معادلات جهانی مطلع هستیم و میدانیم که موقعیت استراتژیک این کشور میتواند دروازه ورود به بخش بزرگی از بازارهای آفریقا باشد.آفریقای جنوبی دارای بخشهای اقتصادی، مالی پیشرفته و زیربنای لجستیکی مدرن برای توزیع موثر کالا است.
محصولات پتروشیمی، قیر، مواد پلاستیکی و سایر مشتقات نفتی از عمده واردات آفریقای جنوبی است که ایران میتواند بخش عمدهای از این کالاها را تامین کند. تولید آهن، فولاد و محصولات وابسته به آن از اهداف استراتژیک دو کشور به حساب میآید که بخشهای خصوصی دو کشور میتوانند همکاری خوبی را در این باره داشته باشند.
با توجه به پیشرفتها و رتبه عالی بینالمللی کشور آفریقای جنوبی در ارائه خدمات مالی و تامین مالی پروژهها، شرکتهای توانمند ایرانی با تکیه بر تجارب ارزشمند خود در بازارهای بینالمللی میتوانند در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی بهخصوص در زمینههای تولید برق و ساختوساز با آفریقای جنوبی همکاری خوبی داشته باشند. همچنین سرمایهگذاری در زمینه تولید طلا از معادن ایران نیز میتواند پیشنهاد ویژهای به فعالان حوزه معدن در آفریقای جنوبی باشد .
برای تقویت روابط بانکی و بیمهای موجود بین دو کشور در جهت حلوفصل مشکلات مربوط به مبادلات پولی و بانکی و تسهیل یا ایجاد روابط کارگزاری و تاسیس شعب بانکهای ایرانی در آفریقای جنوبی، برای تامین مالی صادرات و سرمایهگذاری و ایجاد شرکتهای مشترک بیمهای جهت پوشش فعالیتهای فعالان اقتصادی دو کشور تدابیر و اقدامات لازم را باید فراهم کنیم.
آفریقای جنوبی میتواند هاب صادرات کالاهای ایرانی باشد
توسعه روابط تجاری با آفریقای جنوبی از اهمیت خاصی برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده و این کشور از کشورهای هدف ایران برای توسعه روابط در حوزه آفریقا است.
ایران باثبات ترین کشور خاورمیانه با دسترسی به بازار بزرگ ۴۰۰ میلیون نفری منطقه است.ایران و آفریقای جنوبی باید همکاری های دوجانبه و همکاری ها در بازارهای ثالث را افزایش دهند.
برنامه ریزی برای تجارت ۲ میلیارد دلاری بین ایران و آفریقای جنوبی تا سال ٢٠٢١انجام شده است.
ایران با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت و با تولید ناخالص داخلی ۴۰۰ میلیارددلاری،بزرگترین بازار منطقه محسوب میشود و فرصتهای جدید، موقعیت اقتصادی ایران رابالاتر خواهد برد.
آفریقای جنوبی توانایی ارایه خدمات در زمینه های حفاری در معادن و معرفی تکنولوژی های نوین وکمک به اکتشافات رادارد.