

رئیسجمهوری کارخانه آهن اسفنجی فولاد سبزوار را افتتاح کرد. کارخانه آهن اسفنجی(واحد احیای مستقیم) کارخانه پارس فولاد سبزوار با فناوری مهندسی ایرانی و ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی از سوی رئیسجمهوری بهرهبرداری شد.
به گزارش صمت، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه با حضور در کارخانه پارس فولاد سبزوار ضمن بهرهبرداری از واحد احیای مستقیم در این مجموعه، از اتاق کنترل و بخشهای مختلف کارخانه بازدید کرد و با توضیح مسئولان در جریان روند ساخت، بهرهبرداری و چگونگی فعالیتها و تولیدات این کارخانه قرار گرفت.
شرکت پارس فولاد سبزوار در منطقه جوین به منظور مدیریت و توسعه کارخانههای آهن اسفنجی، فولادسازی و ماشین ریختهگری به ظرفیت هر واحد ۸۰۰ هزار تن در فاز اول، در خرداد ۹۴ تاسیس شده است.
استفاده از دانش فنی و فناوری ساخت آهن اسفنجی از مهندسی پایه تا بهرهبرداری به وسیله پیمانکاران ایرانی در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی و تکمیل طرح آهن اسفنجی و زیرساختهای مربوط، به منظور تکمیل زنجیره فولاد در شرکت سرمایهگذاری پارسیان از استخراج سنگ آهن تا تولید فولاد در راستای تحقق سند چشمانداز ۱۴۰۴ صنعت فولاد کشور از موارد کلیدی در پروژه آهن اسفنجی است. بر اساس برنامهریزی انجام شده، کارخانه فولاد سبزوار قادر خواهد بود در فاز اول، سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و محصولات فولادی بلوم و بیلت تولید کند. محصول خروجی این کارخانه، مشخصات فیزیکی و شیمیایی لازم برای استفاده در واحدهای فولادسازی خراسان، قائنات، رخ، دامغان، ایرانیان و… را دارد. همچنین بهرهبرداری از کارخانه آهن اسفنجی برای ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و برای ۱۵۰۰ نفر به طور غیر مستقیم اشتغالزایی به دنبال دارد.
به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، این پنجمین کارخانه از مجموعه فولادهای استانی است که به بهرهبرداری میرسد. در این آیین که مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو و تنی چند از مقامها و مسئولان محلی نیز حضور داشتند، اعلام شد ساخت این کارخانه تا پیش از نیمه دوم سال ۹۲ به حالت راکد درآمده بود اما ایمیدرو بر اساس راهبرد جدید، با مشارکت گرفتن از بخش خصوصی، فعالیت آن را از سر گرفت. طرح فولاد سبزوار به عنوان یکی از طرحهای فولاد استانی به وسیله ایمیدرو و با همکاری بخش خصوصی اجرا شده است. ایمیدرو برای کارخانه آهن اسفنجی سبزوار حدود ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کرده است.
دعوت از کارآفرینان
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: کارآفرینان بخش خصوصی و نهادهای سرمایهگذار، به بخش معدن و صنایع معدنی به عنوان بخش سودآور وارد شوند.
مهدی کرباسیان در حاشیه بهرهبرداری از کارخانه آهن اسفنجی طرح فولاد سبزوار اظهار کرد: در سال ۹۶، بیش از ۹ میلیون تن صادرات در زنجیره فولاد داشتیم. در زنجیره سایر محصولات معدنی نیز صادرات داشتیم که در مجموع بیش از ۲۰ درصد از صادرات کشور به بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص داشت و توانستیم بازارهای جدیدی کشف کنیم.
وی افزود: با این روند، افق چشمانداز اقتصاد که به سمت برونگرایی و اقتصاد مقاومتی است در حال محقق شدن است. رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه جذب برخی سرمایههای کشور از جمله بانکها به بخش معدن و صنایع معدنی، از جمله افتخارات ایمیدرو است، تصریح کرد: پیش از این، بانک پارسیان در حوزه معدن و صنایع معدنی نبود اما اکنون در ۲ پروژه مهم شامل طرح فولاد سبزوار (با سهم ۸۵ درصدی و ایمیدرو ۱۵ درصدی) و نیز طرح شرکت اپال پارسیان سنگان (۶۰ درصد و ۴۰ درصد ایمیدرو) حضور دارد.
وی افزود: طرح گندلهسازی اپال پارسیان دی ۹۶ بهرهبرداری شد و طرح کنسانترهسازی آن در ۲ فاز، تعریف شده که فاز نخست آن به ظرفیت ۲/۶میلیون تن در حال تولید است و عملیات اجرایی فاز دوم با ظرفیت تولید ۲/۴ میلیون تن در ۲ ماه آینده آغاز میشود.
۵۳۱ فرصت شغلی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: این واحد تولیدی سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید میکند که برای راهاندازی آن ۵ هزار و ۲۰ میلیارد ریال شامل ۳ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال و ۳۲ میلیون یورو سرمایهگذاری شده است.
راضیه علیرضایی اظهار کرد: این واحد تولیدی در زمینی به مساحت ۲۲۳ هکتار با زیربنای ۲۰۰ هزار مترمربع راهاندازی شده که برای ۵۳۱ نفر اشتغال ایجاد کرده است. گفتنی است بهرهبرداری از ۴۱ طرح اقتصادی و عمرانی با هزینه ۴۰ هزار میلیارد ریال از برنامههای رئیسجمهوری و اعضای هیات دولت دوازدهم در سفر به استان خراسان رضوی است.
همچنین با حضور رئیس جمهوری، عصر دیروز از طرح گندلهسازی مجتمع فولاد خراسان بهرهبرداری شد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: این واحد، ظرفیت تولید سالانه ۲/۵ میلیون تن گندله سنگ آهن را دارد و برای اجرای آن از سوی بخش خصوصی ۵ هزار و ۵۹۰ میلیارد ریال شامل ۴۴ میلیون یورو و ۳ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است. راضیه علیرضایی اظهار کرد: این طرح در زمینی به مساحت ۱۰۰ هزار مترمربع با زیربنای ۱۶ هزار مترمربع اجرا شده و برای ۳۰۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده است.