

جعفری مدیرعامل ایمپاسکو در همایش اطلاع رسانی و رونمایی از طرح احیای معادن کوچک مقیاس:
خانه معدن ایران به نمایندگی بخش خصوصی طرح احیا و فعالسازی کوچک مقیاس را مطرح کرد و تفاهمنامه چندجانبه منعقد شد.
⚪️وزارت صمت، خانه معدن ایران، ایمیدرو، میدکو و گل گهر ارکان اجرایی اصلی تفاهمنامه طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس هستند.
⚪️مجری طرح، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی است و طرفین دیگر تفاهمنامه طرح را دنبال می کنند.
⚪️از دل این معادن مواد اولیه بسیاری برای صنایع کشور استخراج می شود و همین امر دلیل سرمایه گذاری و توسعه معادن کوچک مقیاس است.
⚪️اولویت اول ما در اجرای این طرح تامین نیاز صنایع و واحدهایی است که به این ذخایر در تولیدشان نیاز دارند. ضمن اینکه با فعالسازی این معادن نقاط محروم کشور رونق خواهند گرفت.
⚪️افزایش سطح اشتغال پایدار در مناطق کمتر توسعه یافته و تقویت زیرساختها در راستای کاهش قیمت حمل و نقل در نهایت قیمت تمام شده از دیگر اولویت های این طرح است.
⚪️لازمه پیشبرد هدف این طرح بسترسازی برای تقویت اعتماد میان بخش خصوصی و سرمایه گذاران و دولت است.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران:
طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس نشانه اعتماد دولت به بخش خصوصی است
⚪️ایجاد ۲۵ هزار شغل در معادن کوچک مقیاس یکی از اهداف اصلی این طرح است.
⚪️این طرح ظرف سه ماه پیشرفت خوبی داشت. ما سربازان اقتصادی هستیم که برای حفظ و ارتقای تولید کشور تلاش می کنیم.
⚪️امروز تصمیم سازان ما در استان ها در کنار خانه معدن استان ها هستند و از نگاه معدنکاران بخش خصوصی معدن استفاده می کنند.
⚪️امروز اقتصاد کشور شرایط ویژه و حساسی دارد اما امیدوار هستیم با رفع مشکلات بر سر تولید وضعیت کسب و کارمان بهبود یابد. با همدلی و مشارکت همگانی مطمئنا اجرای این طرح دستاوردهای خوبی به همراه خواهد داشت.
⚪️با فعالسازی معادن کوچک اشتغالزایی خوبی جریان می گیرد. در تحقق این اهداف تمامی اعضای کارگروه، آقای جعفری در ایمپاسکو و آقای دکتر کرباسیان در ایمیدرو نقش پررنگی داشتند و امیدواریم در ادامه با همکاری و هماهنگی در راستای احیای معادن کوچک حرکت کنیم.
بهرام شکوری عضو هیات مدیره خانه معدن ایران:
معادن کوچک کشور در اقتصاد بخش معدن نقش بزرگی ایفا خواهند کرد
اهالی رسانه معدن, [۰۱٫۰۷٫۱۸ ۱۵:۲۵]⚪️اعتماد به بخش خصوصی علاوه بر احیای معادن و رونق مناطق محروم، اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد.
⚪️ معدن مهدی آباد و تجربه سرمایه گذاری از طریق کنسرسیوم را می توان در تمامی معادن کشور پیاده سازی کرد. راه اندازی واحدهای کوچک با تجربه بخش خصوصی و نظرات کارشناسی آنها، اقتصاد بخش معدن به حرکت در می آید.
⚪️راه اندازی معادن کوچک و متوسط ما را به توسعه بخش معدن نزدیک خواهد کرد.
نادعلی اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران:
توسعه بخش معدن کشور نیازمند نگاه مهندسی است
راضیه لک رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور:
مزیت های معادن کوچک مقیاس بیشمارند/ با احیای معادن کوچک مقیاس در بخش های پایین دستی اشتغال بسیاری ایجاد می شود
⚪️ سازمان زمین شناسی در معرفی و ارایه مناطق پتانسیل دار کشور، تضمین خرید محصولات معدنی و بازنگری مقررات بخش معدن می تواند نقش آفرینی کند.
⚪️ در مسیر توسعه بخش معدن، اطلس ملی نقشههای های موضوعی زمین شناسی که سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور آن را تهیه کرده است می تواند کمک بسیاری به فعالان معدنی کند.
قاسمی مدیرکل دفتر بهره برداری معادن وزارت صمت:
وزارت صمت با توجه به پراکندگی بخش معدن در کشور برنامه ریزی می کند/ اشتغالزایی معادن کوچک اتفاق مهمی در بخش معدن کشور است
مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو:
ایمیدرو پشتیبان طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک مقیاس است/ ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف کرده ایم و درصدد هستیم بخش خصوصی ادامه دهنده این راه باشد
⚪️سرمایه گذاری در معادن در بلندمدت جواب می دهد و ممکن است کارهای بزرگی که برای بخش معدن انجام می شود، ۵ سال یا حتی بیشتر نتیجه بخش شود. مانند معادن گل گهر، سنگان و چادرملو.
⚪️اکتشاف و سرمایه گذاری در معادن سنگان سبب رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی نیروی بومی آن شده است.
⚪️معدن سرب و روی نخلک بستر اشتغالزایی ۱۰۰ نفر را فراهم کرده است.
⚪️از خانه معدن ایران تشکر می کنم که چنین تفکری را در بخش معدن نهادینه کردند و در راستای توسعه معادن کوچک پیش قدم و همفکر شدند. ما هم در ایمیدرو پشتیبان این طرح هستیم و از این به بعد منتظر اجرایی شدن طرح هستیم.
⚪️صندوق بیمه فعالیت های معدنی باید تمام قد پشت این طرح اقتصادی باشند و ایمیدرو هم صندوق را در راستای تحقق این هدف یاری خواهد کرد.
⚪️در اجرای این طرح باید تلاش شود از پیچیدگی در بروکراسی ها جلوگیری شود زیرا زمان تصمیمات اجرایی نباید به دلیل کاغذبازی با تاخیر مواجه شود.
⚪️آموزش معدنکاری مخصوصا در معادن زغالسنگ نباید متوقف شود. در این راه هیچ یک از متولیان بخش معدن کوتاهی نکردند و دوره های آموزشی بسیاری برگزار کردند که این بیانگر اهمیت به موضوع آموزش در معادن کشور است.
⚪️فرآوری در معادن امر مهمی است. برخی معادن به دلیل نبود زیرساخت برای فرآوری غیرفعال هستند. اگر بخش خصوصی مایل به ورود این پروژه ها نیست، دولت با جمع آوری منابع از زیرمجموعه های خود واحدهای فرآوری این معادن را فعال کند.
پنلی با محوریت “فعالسازی و توسعه معادن کوچک محور توسعه اقتصادی دهه آینده” در همایش اطلاع رسانی و رونمایی از طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس” هم اکنون در حال برگزاری است.
یزدانی نماینده بخش خصوصی سرمایه گذار در طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس:
⚪️با هم افزایی دولت و بخش خصوصی برای احیای معادن کوچک قدم بزرگی برای توسعه معادن کشور برداشته شده است. طی تجربه مدیریتی ام در سازمان شهرک های صنعتی، از ۵۳۰ شهرک صنعتی را بازدید کردم تا فرصت ها و تهدیدهای این بخش را بهتر درک کنم.
⚪️فعالسازی معادن کوچک هم تنها با برگزاری همایش، مصوبه، اخذ پروانه و نصب بنر محقق نمی شود. بلکه با همدلی گره های اقتصاد کشور گشایش پیدا می کند و به دستاوردهای وسیع احیای معادن کوچک دست پیدا خواهیم کرد.
⚪️نمی توان با ارتباط داشتن و پارتی بازی در سازمان ها مشکلاتمان را در بخش معدن حل کنیم. بنده شخصا با وجود ارتباطات گسترده برای پیگیری پروانه اکتشاف و مشکل محیط زیستی یک معدن از دفاتر سازمان های مربوطه وقت می گیرم.
فرید دهقانی رئیس صندوق بیمه فعالیت های معدنی:
⚪️صندوق بیمه از محل منابع داخلی خودش می تواند برای تامین منابع معادن کوچک پرداخت کند اما به شرطی که کارگروه با اختصاص این تسهیلات موافقت کرده باشد.
⚪️ درخواست وام در صورت تصویب نهایی ۴۰ روز طول می انجامد تا منابع به معدنکار اختصاص یابد. بیمه نامه صادر می شود اما اگر متقاضی در استعلام بانک مشخص شود دارای چک برگشتی است، از سوی بانک عامل اجازه داده نمی شود تسهیلات اختصاص پیدا کند.
⚪️ در تامین منابع مالی این معادن کوچک می توان از محل منابع صندوق توسعه روستایی هم استفاده کرد.
⚪️بانک عامل این طرح مطابق با ضوابط ابلاغی بانک مرکزی در خصوص ارائه منابع اقدام خواهد کرد.
⚪️در حال حاضر بانک عاملی که برای ارائه منابع در نظر گرفته شده پست بانک است. اما در حال مذاکره با بانک توسعه و تعاون هستیم که بانک عامل اجرای این طرح شود.
ملاطاهری سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی:
انجام پژوهش و مطالعات اقتصادی در معادن کوچک مقیاس باید جدی گرفته شود زیرا ممکن است در برخی از این معادن اصلا تجربه فرآوری وجود نداشته باشد.