

دومین نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی (اکتشاف، استخراج و فرآوری) امسال از ۲۹دی تا یک بهمن، در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.
محور این نمایشگاه ۳ روزه اکتشاف، استخراج و فرآوری فلزات غیرآهنی است و در آن شاهد حضور مهمانهای داخلی و خارجی خواهیم بود. قرار است در نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی در حوزههای اکتشاف، استخراج و فرآوری حرفهای جدیدی مطرح شود. سخنرانی کارشناسان و فعالان این بخش و برگزاری کارگاههای تخصصی و آموزشی جزو برنامههای اصلی این همایش بهشمار میرود.
ورود تازهوارد به نمایشگاه
تقی قربانی، مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور کانآذین و فعال حوزه معدن درباره حضور در نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی به صمت گفت: در مجموعه ما تمام مطالعات معدنی از شروع عملیات زمینشناسی گرفته تا فناوری مواد خام معدنی انجام میشود. وی تاکید کرد: با توجه به موضوع نمایشگاه، واحدهای گوناگون مجموعه ما در حوزههایی چون اکتشاف و فرآوری فعالیت و حضور دارند که از بررسی اولیه تا تولید یک محصول صنعتی را در برمیگیرد.
قربانی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه اظهارکرد: بخش خصوصی همیشه بهدنبال جذب مشتری است؛ بنابراین واحد ما نیز با شرکت در نمایشگاه بهدنبال این هدف است. البته ۷۰درصد مشتریهای بخش معدن با تولیدکنندگان بخش معدن و عرضهکنندگان صنایع معدنی آشنا هستند اما شرکتهای جدیدی که بهنوعی تازه وارد این عرصه بهشمار میروند، از طریق چنین نمایشگاههایی میتوانند با توانمندیها و ظرفیتهای کشور در حیطه فعالیت خود آشنا شوند. او تاکید کرد: ما با شرکت در نمایشگاه بهدنبال جذب مشتریهای تازه و علاقهمند هستیم.
این فعال معدنی درباره دستاوردهای شرکت در نمایشگاهها گفت: اگر هر نمایشگاهی به نحو شایسته برگزار شود و از نظر انتخاب محل، دسترسی و اطلاعرسانی موفق عمل کند، میتواند به دستاوردهای مناسبی برسد و این موضوع میتواند تعداد افراد بازدیدکننده تخصصی را افزایش دهد و از سوی دیگر، برای شرکتکنندگان نیز منافعی بهدنبال داشته باشد.
قربانی ادامه داد: زمانی که واحدهای تولیدی در نمایشگاه شرکت میکنند با اصناف و افراد متفاوتی در حوزه خود آشنا میشوند که این موضوع میتواند تجربه منحصربهفردی تلقی شود. شرکت در نمایشگاههای تخصصی سبب شناخت واحدها از خود و توانمندیهای خود در بازار رقابت میشود؛ در نتیجه خواهند توانست جایگاه خود را در بازار ارتقا دهند.
او با بیان این موضوع که مجموعههای معدنی بسیار راحت میتوانند برای رشد خود تلاش کنند، عنوان کرد: ما در بخش اکتشاف، حفاری و صنایع معدنی کاملا توانمند پیش میرویم؛ بنابراین اینکه برخی معتقدند بخش معدن با مشکل روبهرو و ادامه فعالیت آن دشوار است را نمیپذیرم. البته اگر تحریمها نبود، بهتر از شرایط کنونی میتوانستیم عمل کنیم. متاسفانه امروز باوجود تحریمها مشکلاتی ایجاد شده که تمامی بخشها را در برگرفته است. ما نیز در چارچوب ارائه خدمات مهندسی شاهد بروز بسیاری از مشکلات هستیم، اما همچنان به آینده امیدواریم.
قربانی با اشاره به اهمیت فرآوری در حوزه معدن گفت: مجموعه ما یکی از چندین شرکت فعال در بخش فرآوری است که در مس، کرومیت و سرب و روی خدماتی را ارائه میدهد. بهعنوان مثال، میتوان به پروژه تیتان اشاره کرد که از صفر تا ۱۰۰ آن را انجام میدهیم.
وی ادامه داد: البته آنچه در فرآوری اهمیت دارد، طراحی و مهندسی است که از آزمایش شروعشده و تا جانمایی تجهیزات و ماشینآلات کارخانه پیش میرود.
آگاهی از نقاط قوت و ضعف
عزیز میرزائیان، دبیر انجمن سنگ ایران که از شرکتکنندگان دومین نمایشگاه معادن و صنایع فلزات غیرآهنی است در گفتوگو با صمت عنوان کرد: نمایشگاه غیرآهنیها مزیتهای خاصی دارد که شامل تبادل اطلاعات، آشنایی با قابلیتها و توانمندیهای صنایع و معادن گوناگون ازجمله سنگ است. با شرکت در این نمایشگاه میتوان از نقاط ضعف و قوت مربوط به بخش تولید و فرآوری آشنا شد، از فناوری روز و دستاوردهای جدید در افزایش بهرهوری آگاهی یافت و مزیتهای بسیار دیگری که میتواند به بهبود روند کار کسانی که در این حوزه هستند، کمک کند. او تاکید کرد: با شرکت در نمایشگاه مشکلات و نقاط ضعف بخش معدن بررسی و پیشنهادها و راهکارهای خوبی مطرح میشود که میتواند به اصلاح و ارتقای هر مجموعه معدنی کمک کند. با توجه به اینکه ۶۴ نوع ماده معدنی در کشور داریم، وقتی از نزدیک با فعالان حوزه خود تعامل برقرار کنیم، با کولهباری از تجربه نمایشگاه را ترک میکنیم.
دبیر انجمن معدنکاران استان مرکزی درباره اهمیت نمایشگاه غیرآهنیها گفت: آهن تا دهه ۷۰ بینهایت مهم بود این در حالی است که با توجه به تنوع مواد معدنی ما باید به مواد دیگر معدنی نیز اهمیت میدادیم. خوشبختانه از دهه ۷۰ توانستهایم مواد معدنی دیگر از جمله سنگ را به روش مکانیزه استخراج کنیم که نشان میدهد این صنعت رشد مناسبی داشته است. خوشبختانه تا به امروز تعداد سرمایهگذاران بخش خصوصی در این حوزه افزایش پیداکرده است. او تاکید کرد: غیرفلزیها هم مهم هستند و باید آنها را با برگزاری نمایشگاه و نشستهای تخصصی مطرح کنیم. ما باید سعی کنیم و تدابیری بیندیشیم تا غیرآهنیها را به بازار جهانی وارد کنیم.
گفتنی است در این نمایشگاه به تمام فلزات غیرآهنی پرداخته میشود و فقط تاکید بر یک عنصر خاص وجود ندارد. طلا، مس، آلومینیوم و سرب و روی همه به یک اندازه مهم هستند. هدف این است که خواستههای فعالان این حوزه به گوش مسئولان برسد.
برگزارکننده اصلی این همایش شرکت رستاک پادویژن با همکاری انجمن کارفرمایان سرب و روی ایران است و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت، خانه معدن ایران و سازمان نظاممهندسی معدن ایران نیز جزو حامیان این همایش بهشمار میآیند.
منبع:صمت نیوز