

رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان مطرح کرد:
افزایش قیمت دلار، ریتم آهنگ نوسازی ماشینآلات را کند کرده است
رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان با تشریح ظرفیت های معدنی استان نسبت به مشکل تامین ماشینآلات و تجهیزات معدنکاران ناشی از نوسانات نرخ ارز ابراز نگرانی کرد.
به گزارش روابط عمومی خانه معدن ایران، غلام سرور نوتی زهی با بیان اینکه ۸۰ درصد معادن استان به دلیل افزایش قیمت دلار، نبود ثبات اقتصادی، کمبود تجهیزات و ماشین آلات معدنی با بحران مواجه شده اند، اظهار کرد: معادن استان سیستان و بلوچستان در مقطع کنونی وضعیت نامناسبی به لحاظ تامین ماشین آلات و تجهیزات دارند زیرا معدنکاران با توجه به نوسانات نرخ ارز دیگر نمی توانند وسایل موردنیاز خود را به صورت اعتباری خریداری کنند و مجبورند هزینه ها را نقد پرداخت کنند.
او افزود: معدنکاران سیستان و بلوچستان در شرایط کنونی توان پرداخت هزینه های معدنکاری را در شرایط کنونی ندارند و به سختی امکانات موردنیاز خود را تامین می کنند. اگر تمهیداتی برای ساماندهی مشکلات معدنکاران استان اندیشیده نشود، در آیندهای نزدیک این بحران در معادن سیستان و بلوچستان تشدید خواهد شد.
رئیس خانه معدن سیستان و بلوچستان در ادامه با اشاره به ذخایر معدنی بسیار غنی و معادن مهم این استان گفت: وجود ذخایر مس و طلا در اطراف کوه های زردکوه، معادن منگنز در سراسر رشته کوه های آهوران، معادن کرومیت در سراسر رشته کوه های ایرانشهر، معادن سنگ های تزئینی، معادن سنگ های آهکی، لاشه، سنگ نمک، معادن سرب، روی و نقره در سیستان و بلوچستان اهمیت ارتقای تکنولوژی معدنکاری را در این استان افزایش می دهد.
او افزود: استان سیستان و بلوچستان یکی از بزرگترین استان های کشور محسوب می شود که دارای متنوع ترین مواد معدنی است اما تاکنون به دلیل محدودیت منابع مالی دولتی و نبود جریان فرهنگسازی برای ترویج معدنکاری در این استان، ظرفیت های بکر معدنی آن مغفول مانده است.
نوتی زهی با اشاره به نبود ماشین آلات معدنی مناسب و کمبود آن در سطح استان به دلیل مشکلات بعد مسافت و دوری از مراکز جمعیتی مطرح کرد: نوسازی ماشین آلات معادن سیستان و بلوچستان امروزه یکی از ضرورت هاست و برای تامین نیاز آنها به تجهیزات بهتر است برای دارندگان مجوزهای معدنی استان شرایط دریافت وام تسهیل شود.
او همچنین با تاکید بر تقویت بازار مصرف مواد معدنی در سطح استان سیستان و بلوچستان افزود: هدایت فعالان معدنی استان به سمت فرآوری و پرعیارسازی مواد معدنی یکی از اولویت های خانه معدن سیستان و بلوچستان بوده است. ضمن اینکه واگذاری اختیار شورای عالی معادن به استانها و حضور نماینده خانه معدن در شورای عالی معادن استانها توانسته اعتماد فعالان معدنی را نسبت به سرمایه گذاری در بخش معدن جلب کند زیرا آنها میتوانند با نگاه تخصصی که دارند، در این عرصه صاحبنظر باشند.
او در پایان یادآور شد: برای اینکه ریتم آهنگ توسعه معدنکاری در استان سیستان و بلوچستان سرعت بگیرد، بهتر است شرایط فعالیتهای معدنی در استان برای بخش خصوصی بهبود پیدا کند تا با افزایش اکتشافات و سرمایهگذاری در این عرصه علاوه بر شناسایی ذخایر جدید، معدنکاران به سمت ارتقای دانش فرآوری مواد معدنی سوق یابند. از سویی در مقطع کنونی معادن استان نیازمند نوسازی ماشین آلات معدنی هستند و بهتر است سیاستگذاریهای اقتصادی به سمتی برود که فعالان معدنی استان بتوانند ماشین آلات و تجهیزات موردنیاز خود را تامین کنند تا در آینده با مشکل جدی مواجه نشوند.