

بدون تردید با هنر بهتر میتوان گوهرهای ناب زمین که خداوند در سرزمین ما قرار داده است را معرفی کرد و شناساند.
اگر هنر با داستانهایی که کارگران معادن هر روز با آن درگیر هستند همراه و عجین شود با دید زیباشناختی، مشکلات و چالشهایی که فعالان این حوزه با آنها درگیر هستند را به تصویر میکشد. از اینرو ایمیدرو با هدف استفاده از ظرفیت هنری برای گسترش و ترویج موضوعهای مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی، دست به اقداماتی همچون برگزاری جشنواره عکس زده است. مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو یکی از کسانی است که به نقش هنر در توسعه معادن توجه نشان داده و خواستار توجه هنرمندان در زمینههای موسیقی، عکاسی، فیلم و … در توسعه بخش صنعت و معدن شده است. از دید من، هنر میتواند در جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی در بخش معدن بسیار موثر باشد. تصویرسازی از کار کارگران و ظرفیتهای نهفته در یک معدن میتواند برای سرمایهگذاران ایجاد انگیزه کند تا آنها به این سمت متمایل شوند. به نظر من هنر عکاسی و مستندسازی در معادن بیش از دیگر هنرها میتواند کاربردی باشد. تجربه نشان داده که گاهی یک عکس میتواند جامعه و حتی تاریخ را دگرگون کرده و آثار ژرفی به جای بگذارد. شاید تنها یک عکس از کارگران معادن در شرایط کاری دشوار به بهترین نحو بتواند کار معادن در شرایط دشوار را نشان دهد. عکس در میان همه مردمان کشورها جایگاه ویژهای دارد و برای کسانی که در صنایع و معادن کار میکنند ماندگاری زیادی دارد. از دید من، هنر میتواند دردها و نیازهای فعالان معدنی را با زبانی زیبا و جذاب بیان کند. نباید فراموش کنیم که فعالیت در معدن با صنعت تفاوت فاحشی دارد.
شرایط کار در کارخانههای صنعتی، مشخص و قابل پیشبینی است، در حالی که فعالیت در معادن چنین نیست و این امکان وجود دارد که هر لحظه شاهد اتفاقی باشیم که انتظار آن را نمیکشیدیم.
باید در پایان بگویم که کار و زندگی در معدن، یک داستان دراماتیک بلند است که از زوایای مختلف هنری میتوان آن را بررسی کرد. بیشتر کارگران از خانواده خود جدا میشوند و برای امرار معاش در شرایط دشوار کار میکنند. این هنر است که به زیبایی میتواند دردها و مشکلات معدنکاران را نشان دهد.