

رییس خانه معدن ایران ،در این نشست مشترک فرصتهای اقتصادی ایران دربخش معدن وصنایع معدنی در مقیاس کوچک ومتوسط را مطرح وامکان، همکاریهای اقتصادی بین کشورها مورد بحث وتوجه قرار گرفت.
محمدرضابهرامن ضمن ارائه گزارشی مختصر در خصوص نقش وجایگاه خانه معدن ایران در بخش معدن وصنایع معدنی کشور به حضار ،در خصوص Smeهای فعال در این بخش نیز توضیحاتی را ارائه نمود وگفت: باید زمینهای را فراهم کنیم تا به کمک صنعت معدنکاری، ایران و ظرفیتهای اقتصادی و تجاری آن دربخش معدن وصنایع معدنی را بتوانیم بهتر به سرمایه گذاران در دنیامعرفی کنیم.
وی گفت:شبکه شرکتهای کوچک و متوسط معدنی درخانه معدن ایران و اتاقهای مشترک میتواند در دوران تحریم نیز با یکدیگر همکاری کنند و فعالیت بیشتری داشته باشد.
رییس خانه معدن ایران در خاتمه ضمن تشکر از حضور نمایندگان اتاقهای مشترک،هدف از توسعه مشترک همکاریهای اقتصادی دربخش معدن وصنایع معدنی را توصیف وعنوان نمود که باید به دنبال پیدا کردن راهحل برای مشکلات و چالشهایی بود که فعالان معدنی در برهههای زمانی مختلف درگیر آن هستند.
باید به سمت سرمایه گذاری های کوچک و متوسط حرکت کنیم تا در صورت ایجاد مشکلات ؛سرمایه گذاران با ضرر و زیان کلان مواجه نشوندو در عین حال اشتغال و تولید نیز در جای خود ماندگار باشد
سه شنبه ١٣ آذر ١٣٩٧
@iranminehouse_channel
خانه معدن ایران, [۰۴٫۱۲٫۱۸ ۲۳:۰۳][In reply to خانه معدن ایران] برگزاری نشست کمیته مشورتی بین الملل خانه معدن ایران/
در این جلسه که روز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ از ساعت ۱۰ الی ۱۲ برگزار گردید، آقایان دکترمحمدرضا بختیاری، حمیدرضا کاشی و دکترناصر عندلیب از اتاق بازرگانی تهران، نمایندگان اتاق های بازرگانی مشترک و ایران و ترکیه، ایران و سوئیس و ایران و برزیل، آقایان محمود گروهرین، حمیدرضا امیریان و محمدجعفر صادقی پناه اعضای هیات مدیره خانه معدن ایران و تنی چند از فعالان معدنی کشور برگزار گردید.
درابتدادر خصوص نقشه راه همکاری خانه معدن ایران و اتاق های بازرگانی مشترک در خصوص همکاری بنگاه های کوچک و متوسط معدنی اروپایی با ایران و هم چنین حضور بنگاه های ایرانی در بازار سایر کشورها بحث و تبادل نظر شد.
جناب آقای دکتر بختیاری مدیر روابط بین الملل اتاق بازرگانی تهران عنوان داشتند که زمینه های همکاری با بخش معدن کشور هندوستان و هم چنین کشور افغانستان بسیار مهیاست.
وی اضافه کرد: تحریم ها اثر خود را بر اقتصاد کشور می گذارند، لذا برخی پروژه های موجود متوقف خواهند شد و کارخانجات بخشی از ظرفیت خود را قابل استفاده می بینند. در این میان یکی از مناسب ترین راهکارها حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط سایر کشورها است. SME های کشورهایی مانند ایتالیا بسیار مشتاقند با ایران همکاری نمایند. از حضور هندی ها در بندر چابهار نیز می توان در راستای همکاری با افغانستان بهره گرفت زیرا هندی ها در فعالیت های اقتصادی کشور افغانستان حضور جدی دارند.
جناب آقای دکتر ناصر عندلیبی مدیر مرکز آموزش اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تفاهم نامه همکاری آموزشی این مرکز و خانه معدن ایران، از مهیا بودن زمینه های همکاری آموزشی و اجرایی با سه دانشگاه معتبر کانادایی از جمله دانشگاه ویکتوریا در بخش معدن و صنایع وابسته سخن گفتند. ایشان عنوان کردند که توانمند سازی مدیران و کارشناسان و استفاده از تجربیات موفق کشورهای توسعه یافته دنیا در زمینه آموزش های تخصصی از مهم ترین اهداف این تفاهم نامه است. پیشنهاد می دهم در حوزه توانمند سازی smeها، یک کارگروه آموزشی شکل دهیم.
در ادامه جناب آقای مهندس صادقی پناه عضو هیات مدیره خانه معدن ایران گفت: سابقه همکاری با بخش معدن برزیل در استحصال نمک های کویری سمنان داریم. مطمئنیم که ورود بنگاه های کوچک و متوسط و جذب سرمایه های آنان در دال کشور راحت تر از بنگاه های بزرگ است. البته متاسفانه
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران گفت:
بنگاه های کوچ و متوسط معدنی کمترین آسیب را از تحیم ها خواهند دید. زیرا عمده بنگاه های این بخش کوچک و متوسط بوده است در حالیکه سهم عمده ای از تولید مواد معدنی را بر عهده دارند. مسئله مهم دیگر در مورد SME ها این است که به طور کامل در اختیار بخش خصوصی می باشد و توسط آن اداره می شود. لذا می باید زمینه های همکاری SME های خارجی با بخش معدن و صنایع معدنی ایران مهیا گردد و از طرف دیگر sme های معدنی ایران نیز فرصت حضور در بازار سایر کشورها را پیدا کنند. از طرفی حداقل عمر سرمایه گذاری های معدنی ۲۵ سال است، لذا سرمایه گذارانی که با نگاه بلند مدت در بخش معدن سرمایه گذاری می کنند، به تحریم ها توجهی ندارند.نگاه ما این است که بر اساس اصول تعامل و تجرات جهانی، شریک خوبی برای خارجی ها باشیم. داشتن شریک های تجاری های مناسب، ریسک را کمتر می کند و بازار مناسبی را به همراه خود دارد. هدف از برگزاری اینجلسه و تشکیل این کمیته تدوین نقشه راه همکاری خانه معدن ایران و اتاق های بازرگانی مشترک در خصوص همکاری بنگاه های کوچک و متوسط معدنی اروپایی با ایران و هم چنین حضور بنگاه های ایرانی در بازار سایر کشورها و هم چنین همفکری در خصوص چگونگی تشکیل خانه معدن کشورهای فارسی زبان افغانستان و تاجیکستان است.
جناب آقای دکتر جلال ابراهیمی از اتاق ایران و ترکیه نیز ضمن مثمر ثمر خواندن این گونه نشست ها عنوان داشتند که فعالان معدنی ترکیه بسیار مشتاق هستند در ایران سرمایه گذاری نمایند. هم چنین ترکیه در حال حاضر دروازه همکاری ایران با دیگر کشورها نیز هست. و قابلیت همکاری در زمینه تامین تجهیزات و قطعات معدنی را هم دارد.
نماینده اتاق ایران و سوئیس در این جلسه گفت: در این اتاق مشترک، به دنبال ارائه مدلی برای رفع بخشی از مشکلات اشتغال فارغ التحصیلان هستیم و در حال حاضر پروژه ای را به همین منظور تعریف نموده ایم و می توانیم با توجه به اقدامات خانه معدن ایران در این زمینه ، هم افزایی داشته باشیم.
نماینده اتاق ایران و برزیل نیز از افتتاح کمیته مشترک معدن در محل این اتاق استقبال نمود.