

🔰سیزدهمین نشست کمیته اکتشاف خانه معدن ایران برگزار گردید/
🔻سیزدهمین نشست کمیته اکتشاف خانه معدن ایران در روز یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ از ساعت ۱۴-۱۶ در محل سالن جلسات خانه معدن ایران برگزار گردید.
🔻این جلسه به صورت عمومی و با حضور مسئولین اکتشاف بخش دولتی (وزارت صمت، تهیه و تولید و ایمیدرو) و نیز مدیران بخش خصوصی شرکت های دولتی اغاز گردید. در ابتدا جناب آقای دکتر شعبانی رئیس این کمیته ا ضمن تبریک به مناسبت انتصاب و موفقیت جناب آقای حاج آقا علا میرمحمدصادقی و جناب آقای مهندس بهرامن و تیم ائتلاف برای فردا در انتخابات اتاق بازرگانی، عملکردی از کارهای انجام شده توسط کمیته اکتشاف در سال ۹۷ را ارائه نمودند.
در ادامه جناب آقای مهندس مقدمعلی مدیر اکتشاف شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) درخصوص خروجی فعالیت های اکتشافی که در ۱۰ پهنه که از سال ۱۳۹۳ توسط شرکت تهیه و تولید انجام و منجر به شناسایی ۴۳ مورد اکتشاف در ۴۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت گردیده گزارشی ارائه نمودند. از این میزان تعدادی به پروانه اکتشاف و برخی به گواهی کشف و ۲۶ مورد به پروانه بهره برداری رسیده اند. ایشان در ادامه به نتایج حاصله از حفاری های اکتشافی عمیق در حوزه آهن که در طی ۱۰ ماه گذشته به میزان ۴۵۰۰ متر حفاری انجام شده، اشراه داشته و اعلام نمودند که برنامه حفاری در آینده به میزان ۲۶۵۰۰ متر در حوزه آهن ۲۱۵۰۰ متر در حوزه زغالسنگ و به طور کلی برنامه حفاری در سال آینده را به میزان ۸۰ هزار متر تدوین گردیده است.
🔻ایشان در ادامه به اکتشافاتی در حوزه های پلی متال در استان های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و نتایج امیدبخش در این مناطق که به ذخایر قابل توجهی در حد معدن مس سرچشمه دست یافته اند، اشاره نمودند.
🔻ایشان در پاسخ به سوال یکی از حاضرین که برای مشارکت بخش خصوصی چه شرایطی دارید، اعلام نمودند برای مشارکت، فراخوان می دهیم به طور مثال در اطراف کارخانه طلای موته، طی فراخوان، پیشنهاد مشارکت با بخش خصوصی ارائه شد، همینطور در مورد ثبت محدودها ، تعدادی ازمحدوده هایی که توسط شرکت تهیه و تولید ثبت شده بود در سال ۹۲، آزاد و تنها ۱۱ مورد از محدوده ها در استان یزد در اختیار شرکت تهیه و تولید است. ایشان افزودند که در منطقه هیرود تا عمق ۴۵۰ متر حفاری و ذخایر کانسنگ ثابت شده مشخص و در ۶۳ کیلومتر مربع محدوده هدف کار شده و با لاگ و داده های کامل از استان، مجوز برداشت ۱۰ هزار تن دریافت و از برداشت های انجام پذیرفته، ده هزار تن ۱۰ کیلو و ۷۰۰ گرم طلا استحصال شد.
🔻ایشان ادامه دادند: حفاری های پرریسک و پرچالش در شرکت تهیه و تولید با عمق ۲۰۰۰ متر انجام شده و در عمق ۱۹۰۰ متری آهن پرعیار (۶۸ درصد) به دست آمده و با گمانه های با فاصله ۵۵۰ متری از عمق ۲۰۰۰ متر نیز به ذخیر پرعیار آهن دست یافتیم و برای حفاری های جهت دار با روش های جدید در حال مذاکره با شرکت های خارجی هستیم.
🔻در ادامه این نشست جناب آقای مهندس کشاورز مدیر کل محترم امور اکتشاف وزارت صمت در خصوص پهنه بندی ها اظهار نمودند که این تصمیم از اواخر سال ۱۳۹۱ گرفته شد تا فاز پهنه بندی تعریف شود. بسیاری از پهنه ها، به متقاضیان برای سرمایه گذاری اکتشافی واگذار شد (از ۱۶۰ پهنه تعریف شده، نزدیک به ۸۰ پهنه فعالیت کامل انجام و با همکاری ایمیدرو و مطالعات در پهنه انجام و طی فراخوان واگذار شد).
🔻وی گفت: از مشکلات ما در این پهنه ها، منابع طبیعی و محیط زیست است که در جلسات مکرر با مسئولین منابع طبیعی به نتایج خوبی رسیده ایم و در مورد پهنه هایی که در فراخوان متقاضی نداشت ایمیدرو همکاری کرده است. به نظر ما اکتشاف یک نوع سرمایه گذاری است نه هزینه و این تصمیم گیری ها، نتایج خوبی برای دولت دربرداشته است.
🔻سپس آقای مهندس اصغرزاده مدیر محترم امور اکتشاف ایمیدرو اعلام نمودند که ۵۶ محدوده در ۲۵ استان توسط سازمان ایمیدرو به عنوان بازوی اجرایی وزارتخانه با ۳۰۵۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت اکتشاف شده که در آن ۴۰۰ آنومالی شناسایی و مابقی را آزاد کردیم.
اصغرزاده گفت: مابقی پهنه ها به دلیل عدم مجوزدهی پرواز در شرق و غرب کشور به تاخیر افتاد و از ۲۴۰ هزار کیلومتر، ۶۶۰۰ کیلومتر به بخش خصوصی واگذار شد که تاکنون ۲۲۰ هزار کیلومتر پرواز خطی انجام دادیم که این ریسک را بخش خصوصی نمی پذیرد.
🔻کارگروه تعامل در وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازمان حفاظت و محیط زیست و سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری و انرژی اتمی شکل گرفته که در ادامه آن جلسات سازنده ای با محیط زیست و منابع طبیعی برگزار کردیم تا الگوی تعامل با سازمان محیط زیست به نتیجه برسد.
وی ادامه داد: ایمیدرو تاکنون دو سوم از کار اکتشاف پهنه ها را انجام داده ، ۱۵ بلوک در ابتدای سال واگذار شده و به زودی سه پهنه در یزد به بخش خصوصی واگذار می شود. همین طور دو محدوده سرب و روی و یک محدوده آهن در کرمان به بخش خصوصی واگذار خواهد شد. تلاش ایمیدرو بالا بردن کیفیت کاردر اکتشاف است.
🔻در پایان جلسه، سوالاتی از جانب حاضرین مطرح شد و توسط مسئولین بخش اکتشاف پاسخ داده شد.
🔻پیش بینی اکتشاف در سال آینده از نظر مسئولین چیست؟
با کمک سازمان زمین شناسی و بالا بردن اعتبارات آن سازمان با همکاری بسیار عالی رئیس پیشین آن سرکار خانم دکتر لک انشااله اکتشاف قوی تر انجام خواهد شد. هم چنین پهنه بندی ها زمان یک ساله دارد و بعد از یک سال پهنه آزاد می شود.
دفتر اکتشاف وزارت صمت از هر پهنه آزاد شده تعدادی محدوده تعیین و درخواست پروانه می دهد و بقیه مناطق شناسایی شده از طریق وزارتخانه بررسی خواهد شد.