

وی با اشاره به سابقه بحث ارزی از زمان نخست وزیری میرحسین موسوی و ریاست جمهوری هاشمی گفت:
▪️زیرساخت های بحث ارزی آماده نبوده است.
شکوری با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی دنبال راهی هستند تا بیشتر متضرر نشوند، گفت:
◼️دولت باید اقداماتی انجام دهد تا فعالان اقتصادی ضرر ندهند.
▪️وی گفت: دل نگرانی دولت اینست که اگر ارز برنگردد، دچار بحران شود؛ اما نباید با اقداماتی فعالان اقتصادی را وادار به راه های خلاف کند.
شکوری با اشاره به اختلاف فاحش قیمت ارز در کشور افزود:
▪️دولت باید ارز را تک نرخی کند.
شکوری در ادامه تصریح کرد:
◼️از طرف دیگر با افزایش قیمت دلار، هزینههای تولید صادرکنندگانی که ما یحتاج تولید خود را از واردات کالای واسطهای و سرمایهای حصول میکنند، افزایش مییابد که در این صورت برای جبران مافات، یا قیمت کالا را افزایش میدهند که عدم توان خریدار داخلی و غیررقابتی شدن قیمت در بازارهای جهانی را به همراه خواهد داشت و یا کیفیت محصول را به منظور کاهش هزینههای تولید کاهش میدهد که در این صورت مشتری خارجی رغبت خود را برای خرید آن کالا از دست میدهد.
◾️وی تاکید کرد: از سوی دیگر نوسانات نرخ ارز، نوسانات سیاستگذاریها را نیز در کشور به دنبال دارد، بهطوریکه میبینیم مواردی مانند تغییر سیاستها، تعدد دستورالعملها و بخشنامهها طی این چند ماه امکان برنامهریزی را ازواحدهای صادرکننده گرفته، خصوصاً در چند ماه گذشته با تغییرات ناگهانی و سریع نرخ ارز سیاستهای تجاری مختلف با رویکردهای متفاوتی، گاه حمایتی و گاه محدود کننده، اتخاذ شده است.
▪️شکوری گفت: این چرخه معیوب سردرگمی صادرکنندگان را نیز در پی داشته و بعضا سود و زیانهای پیشبینی نشدهای را به بار آورده است. به طوری که در مواردی صادرکنندگان سعی در انبار کردن محصول به امید افزایش سود و در مواردی دیگر به فکر تسریع در صادرات و فروش از بیم کاهش قیمت محصولات در آینده را داشتهاند.
رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در پایان تاکید کرد:
◼️بطور کلی نتیجه افزایش نرخ ارز و همچنین سیاستهای مقطعی باعث میشود تا اینگونه نوسانات سیاستگذاری تجاری منجر به تضعیف صادرات کالاهای صنعتی و با ارزش افزوده بالا که پروسه تولید و بازاریابی پیچیدهتری دارند، خواهد شدو در واقع منافعی از افزایش نرخ ارز به اقتصاد کشورمان تزریق نخواهد شد./