

ابعاد اصول ایمنی معادن و صنایع معدنی ایران/ فرهنگسازی برای ارتقای ایمنی معادن کشور
در کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی بررسی می شود:
ابعاد اصول ایمنی معادن و صنایع معدنی ایران/ فرهنگسازی برای ارتقای ایمنی معادن کشور
آخرین نشست همفکری برای برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی با حضور اساتید دانشگاهی، مدیران وزارت صمت و رئیس خانه معدن ایران با محوریت مسائل ایمنی روز گذشته در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.
پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی با ۵ هدف عمده آگاه سازی جامعه نسبت به حقوق اجتماعی در چارچوب ایمنی و فراهمسازی شرایط مشارکت بیشتر اساتید دانشگاه و کارشناسان صنعت جهت همفکری در تشخیص و تعریف مسائل ایمنی کشور، شناسایی زمینه های مغفول مانده قابلیت اطمینان و ایمنی در کشور، بروزرسانی آیین نامه ها و کمک به مدیران اجرایی و متولیان ایمنی کشور در حل مسائل ۲۰ – ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در شهر شیراز و در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.
اصول ایمنی در بخش معدن و صنایع معدنی و ابعاد آن، اولین سالی است که قرار شده در کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی مطرح شود. طبق گفته دبیر کنفرانس، برگزاری چنین کنفرانسی بستری در راستای ارایه، بحث و تبادل نظر پیرامون جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در حوزه مهندسی، ایمنی و قابلیت اطمینان و کاربرد آن ها در صنایع مختلف، علوم و بخش های اجتماعی خواهد بود. در همین راستا ۵ پنل تخصصی قرار است در این کنفرانس ارائه شود که عبارتند از پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در نظام مهندسی ساختمان (بررسی آسیب پذیری مناطق شهری در هنگام وقوع بحران های طبیعی مانند سیل ، زلزله و یا آتش سوزی)، پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در معادن و صنایع معدنی، پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در وزارت نیرو و پنل تخصصی بررسی مفاد و کیفیت آموزش مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در آموزش عالی کشور است.
برگزارکنندگان پنل تخصصی اهمیت و کاربرد مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی در معادن و صنایع معدنی: محمدرضابهرامن ،رییس خانه معدن ایران ،مریم کارگر راضی مسوول پنل و از شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، اسدالله کشاورز مدیر کل اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت، عباسعلی ایروانی مدیر کل دفتر نظارت و بهره برداری وزارت صمت، حسین شرافت رئیس خانه معدن استان فارس و عباس فلاح رئیس گروه دفتر تدوین استانداردهای ملی هستند.
مریم کارگر راضی مسوول پنل در این نشست مطرح کرد: معدن جزو پر حادثه ترین مشاغل محسوب میشود و رعایت اصولی ایمنی و استانداردها در راستای جلوگیری از مخاطرات می تواند بسیار موثر واقع شود. موضوعی که این روزها هم مسوولان دولتی بخش معدن و هم تشکل های خصوصی مانند خانه معدن ایران به آن اهتمام و تلاش می ورزند تا اصول ایمنی در واحدهای معدنی رعایت شوند. به همین منظور یکی از پنل های کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی به ایمنی در بخش معدن و صنایع معدنی اختصاص یافته است.
محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در این جلسه با بیان اینکه امنیت یکی از فاکتورهای مهم در فعالیت های معدنی است، اظهار کرد: بخش معدن همراه با خود یک ناامنی دارد اما امنیت و رعایت اصول ایمنی را فعالان معدنی سعی دارند سرلوحه تمام فعالیت های خود قرار دهند.
او با یادآوری حادثه معدن زمستان یورت ادامه داد: برای توسعه و ترویج مسائل ایمنی در بخش معدن نیاز به فرهنگسازی گستردهای وجود دارد و بهتر است برای ارتقای ایمنی معادن کشور در جامعه و دانشگاه ها به فرهنگسازی توجه داشته باشیم. زیرا فراموش نکنیم بخش معدن در اقتصاد و اشتغالزایی پایدار می تواند نقش بسزایی داشته باشد و برای حفظ این نقش مهم ایمنی در اولویت معدنکاران باید قرار گیرد.
رئیس خانه معدن ایران افزود: برای کاهش آسیب های اجتماعی در وهله اول باید آموزش درست مسائل ایمنی را در دانشگاه ها به جوامع تزریق کنیم و بعد با کمک پژوهش ها و برگزاری چنین پنل هایی دستاوردها و راهکارهای مناسبی برای ارتقای مسائل ایمنی مان در معدن شناسایی کنیم.
اسدلله کشاورز مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صمت در ادامه اظهار کرد: قرار دادن چنین پنلی در این کنفرانس بیانگر این است که دریچه نگاه تازهای رو به بخش معدن گشوده شده است. خط قرمز ما در وزارت صمت امنیت در واحدهای معدنی است و پیش از حادثه معدن زمستان یورت شاخص حوادث معدنی کشور وضعیت نسبتا خوبی داشت.
او افزود: بخشی از حوادث معدنی ناشی از سهل انگاری هاست و به همین جهت باید به سمت امنیت و ارتقای استانداردهای ایمنی حرکت کنیم. در مقطع کنونی بیشتر آتشباری هایی که در معادن صورت می گیرد، کنترل شده و همراه با امنیت کافی انجام می شود و وزارت صمت تا این لحظه به معادن زیرزمینی توجه بسیاری داشته است. این کنفرانس میتواند ابعاد ایمنی در بخش معدن و صنایع معدنی را تا این لحظه به خوبی اطلاع رسانی کند.
بر اساس این گزارش، پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی قابلیت اطمینان و ایمنی توسط مرکز تحقیقات ایمنی دانشگاه شیراز با همکاری بخش مهندسی هستهای و مرکز تحقیقات تابش دانشگاه شیراز در تاریخ ۲۰ – ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ برگزار میشود.