

مصطفی ملائی: چهارمین شورای معادن خراسان جنوبی به دبیری داود شهرکی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، با حضور دهقانی مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری بیمه فعالیتهای معدنی کشور و حجتالاسلام سیدمحمدباقر عبادی نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی معدنی استان
به گزارش صمت از خراسان جنوبی، داود شهرکی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، ذخایر قطعی معادن خراسان جنوبی را افزون بر ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: امسال، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن پتاس به ذخایر ما اضافه شده و مجموع ذخایر معدنی استان از سال ۹۲ تاکنون ۴۰ درصد افزایش داشته است.
وی تعداد معادن فعال استان را ۵۷۲ معدن با اشتغال ۱۱ هزار نفر دانست و عنوان کرد: خراسان جنوبی رتبه دوم را در صدور پروانه، رتبه ۸ را در گواهی کشف و رتبه ۱۰ را در پروانه اکتشاف دارد و از سویی ۴۰ درصد از برنامه ژئوفیزیک هوایی کشور، در خراسان جنوبی انجام شده است که مسافت ۲۰۰ هزار کیلومتر خطی را پوشش میدهد.
شناسایی ۳ معدن جدید طلا
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه با کشف ۳ معدن طلای دیگر در این استان و ایجاد واحدهای فرآوری در جوار معادن، خراسان جنوبی به قطب فرآوری طلا در کشور تبدیل خواهد شد، خاطرنشان کرد: توسعه معادن و جلوگیری از خامفروشی یکی از راهبردهای ما در امسال است. شهرکی از شناسایی ۲ ذخیره طلا در استان با ظرفیت ۳۵ میلیون تن و عیار میانگین یک گرم در هر تن خبر داد و بیان کرد: شهرستان خوسف بیشترین معادن را دارد و به زودی یکی از طرحهای بزرگ استان به نام «طلای شادان»، کارخانه فرآوری طلا را خواهد ساخت که در حال اخذ تسهیلات است.
۹۰۰ پروانه معدن باطل شد
وی گفت: امسال ۲۹۲ محدوده اکتشافی از طریق فراخوان واگذار شدند و ۹۰۰ پروانه معدن بیاستفاده را باطل کردیم که از این تعداد معدن، ۳۵ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان آزاد شد. شهرکی افزود: ۲۶۳ محدوده دیگر و ۱۰پهنه اکتشافی افزون بر ۱۴۰۰ محدوده ثبت شده در استان داریم و یکی از برنامههای دیگر ما اختصاص ۲ میلیارد ریال از منابع۲۰ درصد از درآمد حاصل از معادن استان، برای پژوهش در حوزه معادن است.
افزایش استخراج و فرآوری زغالسنگ استان
شهرکی با اشاره به ظرفیتهای خوبی که در زغالسنگ ایجاد شده است، گفت: در تامین زغال مشکل داریم. طرحهایی با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی بر مبنای افزایش یک میلیون تن و ۲ پهنه معدنی زغالی به شرکت ممرادکو واگذار شده است که ۶۰۰ هزار تن دیگر به ظرفیت زغالسنگ استان میافزاید.
سهم خراسان جنوبی از صندوق بیمه فعالیتهای معدنی
فرید دهقانی، مدیرعامل صندوق سرمایهگذاری بیمه فعالیتهای معدنی کشور نیز در این جلسه بیان کرد: ظرفیت مواد معدنی در خراسان جنوبی قابل توجه بوده و نیاز به ایجاد محیط رقابتی است.
وی با اشاره به اینکه معدنداران خراسان جنوبی، سهم بالایی در استفاده از منابع صندوق دارند، عنوان کرد: از ۶۷۵ میلیارد تومان بیمه نامه صادره در استخراج، اکتشاف و فرآوری مواد معدنی، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان آن متعلق به خراسان جنوبی است. وی با بیان اینکه باید اعتبارات توسعهای استان نیز به حوزه معادن اختصاص یابد، ادامه داد: همچنین ۱۲ طرح که عمدتا در حوزه زغال سنگ، سنگهای ساختمانی، طلا و مواد معدنی فلزی است توسط استان به این صندوق ارجاع شده که با صدور این بیمه نامهها نیز سهم خراسان جنوبی به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
دهقانی تصریح کرد: برای تسهیل امور مربوط به صندوق و کاهش بروکراسی اداری، دسترسی آسان به خدمات و شفافسازی، تمام فرآیندهای این صندوق مکانیزه شده و بیمه نامهها حداکثر در ۴۰ روز و در دو نوبت مراجعه معدنکاران صادر میشود.
تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار کمبهره به معادن
مدیرعامل صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی کشور خاطر نشان کرد: با عنایت به توجه دولت به بخش معدن و اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان به توسعه بخش معدن در سال ۹۷، این حوزه میتواند یک جهش در شکوفایی اقتصاد ملی ایجاد کند.
معادن، سرمایههای ملی هستند
سیدمحمد باقرعبادی، نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه عنوان کرد: معادن خراسان جنوبی و ایران سرمایههای ملی هستند که میتوانند به توسعه و ایجاد اشتغال در کشور کمک کنند. وی افزود: بیمه در حوزه معادن، ریسک را برای سرمایهگذار کاهش میدهد.
معدن امنیت شرق کشور را تامین میکند
حسین موهبتی، مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز بیان کرد: بهشت سرمایهگذاری در ایران اکنون معادن خراسان جنوبی است.
وی با اشاره به اینکه توسعه اقتصاد معدنی در خراسان جنوبی میتواند امنیت شرق کشور را تامین کند، بیان کرد: صندوق بیمه فعالیتهای معدنی باید خراسان جنوبی را به صورت ویژه در ضمانتنامهها و تسهیلات ببیند.
واگذاری ۱۳ معدن به سرمایهگذار جدید
در این جلسه بر اساس مصوبه شورای معادن استان، ۱۳ معدن به سرمایهگذار جدید واگذار شد. یکی دیگر از مصوبههای این شورا، تشکیل کارگروه کارشناسی ذیل شورای معادن استان در قالب تفویض اختیارات شورایعالی معادن به شورای استان بود.