

حضور خانه معدن ایران در جلسه نحوه همکاری و متناظر سازی بنگاه های اقتصادی ایرانی و SME های خارجی در شرایط تحریم در محل اتاق بازرگانی ایران
جلسه فوق مطابق دستور جلسه و با مقدمه آقای محسن عامری، مدیر مرکز سرمایه گذاری اتاق ایران آغاز شد.
جلسه باحضور:آقایان سلاح ورزی، کاشفی، عسکر اولادی،معین پور( اتاق ایران -سویس)،و..آغازشد.
در ابتدا عنوان شد که معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه اقدام به تهیه لیستی از SME های اروپایی کرده است برای تعامل با شرکت های ایرانی، اما چند مساله در اینجا وجود دارد:
اولا که تجارت ما فقط با اروپا نیست چرا که ۱۰ میلیارد دلار حجم صادرات به اروپا داریم که بیشتر آن در حوزه نفت است. یعنی بحث چین و روسیه و آسیای شرقی هم هست.
درحال حاضر حمایت های نهادهای دولتی را داریم که بهترین حمایتهاست.
بحث SPV هم همچنان وجود دارد چرا که تا کنون هیچ کشور میزبانی این کار را بر عهده نگرفته است و سرنوشت آن نا معلوم است.
بحث دیگر اینکه متاسفانه شرکت های بزرگ نمیتوانند در ایران حضور داشته باشند و بحث این وجود دارد که با زنجیره تامین این شرکت ها وارد تعامل شویم که این هم گارانتی و خدمات پس از فروش را زیر سوال می برد.
در ادامه آقای عسکراولادی در مورد مسائل بانکی و مشکلات مالی صادر کنندگان در مورد تبادلات بانکی صبحتهایی کرد و گفت سامانه نیما مورد تایید هیچ خریدار خارجی نیست. بنابراین هیچ کسی حاضر نیست بجای بانک، پول خود را به نیما بفروشد.
در ادامه او افزود که خود تحریمی از تحریم های خارجی سخت تر و محکم تر عمل میکند و ایجاد صف در سامانه نیما را از نشانه های خود تحریمی نامید و بحث پیمان سپاری ارزی را مطرح نمود.
خانم اسدی در ادامه در مورد EEN توضیحاتی داد: EEN شبکه کسب و کار اروپایی است و البته محدود به کشورهای اروپایی هم نیست و ۶۰ کشور غیر اروپایی هم عضو هستند که شبکه ای است برای ارتباط SME های خارجی با هم.
خاصیت عضویت در این شبکه این است که میتوانیم به صورت رسمی به اطلاعات و دیتابیس این شبکه دسترسی داشته باشیم. حتی میتوانیم قبل از عضویت رسمی در شبکه از یکسری امکانات استفاده کنیم چرا که عضویت بیش از ۶ ماه طول می کشد.
سلاح ورزی : تا زمانی که SPV کار خودش را شروع نکند SME ها نیز نمیتوانند کاری بکنند. وی افزود نباید خودمان را به SME های ایران محدود کنیم چرا که به دلیل تحریم ها بسیاری از شرکت های بزرگ ما قادر به تعامل با شرکت های بزرگ نیستند و بنابراین باید با SME ها وارد همکاری و تعامل شوند و هیچ محدودیتی در این زمینه نیست.
آقای ولی زاده (نماینده معاونت فنی و بازرگانی) در بحث SPX توضیح داد: سامانه ای طراحی شده است که در این سامانه شرکت های کارفرما و پیمانکار به یکدیگر و بر اساس صلاحیت و ابعاد کار معرفی می شوند. در این سامانه مزیت های پیمانکاران فرعی مشخص شده است و ۱۰ حوزه مختلف نیز معین شده است و ۱۰ استان برای این ۱۰ حوزه به عنوان دبیرخانه های مرکزی یک حوزه خاص تعیین گردیده است. برای حوزه معدن و صنایع معدنی و سیمان استان کرمان انتخاب شده است.
این دبیر خانه ها با همه SME های حوزه خودشان در ارتباط هستند و خدمت رسانی میکنند. SPX بیش از ۱۰۰۰ ،SME را شناسایی کرده است و با آنها کار می کند. از دیتابیس این مجموعه میتوان در جهت پیش برد اهداف استفاده نمود.
آقای کاشفی ،در مورد نحوه تعامل با SME های خارجی گفت :
از ما خواسته شده که اعلام کنیم مواد و تجهیزات مورد نیاز اولویت دار را در چه حوزه ای و چه مقداری لازم داریم تا بر اساس آن لیست SME ها تکمیل و با آنها تعامل انجام پذیرد. همچنین پیشنهاد شد که یک فرم مشخص تهیه شود فرم بین سازمان ها، اعضا و تشکل ها تقسیم شود و نیازمندی های خود را بر اساس آن فرمها پر کنند.
#sme