

این جلسه با حضور فعالین معدنی و اعضای فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران برگزار شد.
🔻در ابتدای جلسه مهندس بهرامن ضمن سپاسگزاری از حضور مدعوین ، مقدمه ای در خصوص اهمیت حمل و نقل و مشکلات مربوط به مبادی ورودی و خروجی کالاهای معدنی بیان کرد؛وی افزود با مشکلات بوجود آمده مکاتباتی شده و از طریق ریاست محترم سازمان توسعه تجارت در حال پیگیری است و امیدواریم این مشکلات تا بعد از ماه مبارک حل گردد.
📌بخاطر بیماری همه گیر کرونا تولید پایین آمده است و در نتیجه آمدوشد های کالایی نیز کم شده است اما متاسفانه بخاطر افزایش عمومی قیمت ها در کشور کرایه حمل افزایش داشته است.
🔻در ادامه جلسه آقای عیقرلو به عنوان دبیر کمیته و دبیر کل فدراسیون حمل ونقل ولجستیک، گفت متاسفانه حتی در زمان جنگ هم چنین بحرانی نداشته ایم. بسیاری از کامیون های ما در مرز با ترکیه متوقف شده اند و ترکیه هیچ گونه مجوزی مبنی بر حمل بار نمیدهد.
📌از ترکیه خواسته شده که مشکلات ترددی بین ایران و ترکیه با رعایت پروتکل های بهداشتی برطرف شود. الان بحران عجیبی در پیش داریم. اکنون یک دستگاه تریلی مناسب حداقل ۲ تا ۲٫۵ میلیارد تومان قیمت دارد. متاسفانه با این قیمت ها توجیه اقتصادی 📌برای حمل و نقل جاده ای وجود ندارد. ما تازمانی که یک شرکت حمل و نقلی نداشته باشیم، نمی توانیم مدیریت کنیم.
📌ضمنا خانه معدن بایستی یک کنسرسیوم حمل و نقلی ایجاد بکند. کاری که فولاد مبارکه اصفهان انجام داد.
البته ممکن است تا آخر ماه مبارک رمضان ترکیه اجازه تردد بین دو کشور را بدهد. در حوزه حمل و نقل ریلی نیز رونقی حاصل شده است اما مشکلات مربوط به تعداد و نوع واگن ها باعث شود مدت زمان رسوب بار زیاد باشد.
🔻در ادامه جوانمردی از فدراسیون حمل و نقل و لجستیک ایران گفت: این متاسفانه یک معضل جهانی است و بسیاری از کشورها مرزهای خود را بسته اند . در خصوص حمل و نقل ریلی اکنون این کار انجام می شود البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی، اما در این راه، محدودیت خط، تعداد واگن، نوع واگن و ظرفیت واگن وجود دارد. منطقی این است که شرایط موجود را برای مدت کوتاهی تحمل کنیم اگر باز شد که هیچ ؛اگر نشد باید شرکت ها در خرید واگن سرمایه گذاری کنند که این کار یک روز و دو روز هم نیست.
🔻آقای اسماعیل پور مدیر معدن گروه زرمهر، در ادامه گفت: در منطقه خراسان هم متاسفانه مشکلات حمل و نقل وجود دارد ما برای تامین ماشین الان باید تا ۳۵ درصد افزایش کرایه بدهیم. همه ماشین ها را خوابانده اند.
🔻آقای پیروی نسب از هلدینگ امداد گفت :
متاسفانه افزایش قیمتی بین ۳۰ تا ۳۵ درصد برای حمل داخلی اتفاق افتاده است و این مشلات با کووید ۱۹ بیشتر هم شده است.
🔻 عیقرلو ادامه داد خانه معدن ایران در حوزه حمل و نقل حرفی برای گفتن ندارد. ما در بنادرمان در مرزهایمان هزاران کامیون متوقف داریم که اگر خانه معدن ایران ناوگان حمل و نقلی داشت افزایش قیمتی اتفاق نمی افتاد. حمل و نقل ریلی حتما باید گسترش داشته باشد همانطوری که خانه معدن ایران دو سال پیش گفت. اما جاده های اکنون دیگر توان بار اضافی را ندارند. ماشین آلات دست دوم اکنون وارداتشان آزاد شده است و البته این محدود به ماشین های با عمر تا سه سال است. شرط آن هم این است که به ازای هر کامیون یک کامیون قدیمی اسقاط نمایند. شرکت ها این قدرت را دارند که تا ۱۰۰۰ دستگاه وارد کنند. این فرصت خوبی برای خانه معدن ایران است.
🔷آقای مهندس بهرامن در ادامه جلسه پیشنهاد داد که این کار باید در آینده انجام بشود. اصولا یکی از مسائلی که در نظر داریم بحث حمل ونقل جاده ای است. این کار برای توسعه ضروری است و قطعا به عنوان خروجی امروز کمیته موضوع تشکیل کنسرسیم را در نظر داریم.. اما برای کوتاه مدت امروز چکار کنیم؟ آیا راه حل بهتری نداریم؟ اکنون که مسکن در وضع رکود قرار دارد حمل و نقل نیز راکد است اما در دوره رونق، همه بار ها روی حمل و نقل جاده ای سوار می شود.
🔻محمدی از شرکت عمران مومان چابهار گفت: دیدگاه من است که حمل ونقل جاده هم تابع شرایط خاصی است. و اکنون دوره برون سپاری است. پیشنهاد می شود این موضوع در جلسه ای با صاحبنظران حمل و نقل جاده ای وریلی مطرح شود و پیشنهادهای آن ها را هم بررسی کنیم.
در ادامه جلسه نیز با پیشنهاد حضار مبنی مشاوره با معاونت معدنی، مهندس بهرامن گفت حتما این کار را خواهیم کردو ما گزارش خود را ارائه خواهیم داد امروز اگر بخواهیم تصمیم بزرگ در صنعت معدنکاری بگیریم این مهم باید نگاه به آینده و آینده نگری باشد.
در انتهای جلسه مقرر شد پیشنهاد مبنی بر لزوم تشکیل کنسرسیوم حمل و نقل معدنی به عنوان خروجی کمیته مطرح گردد.
جلسه در ساعت ۱۵ به پایان رسید.
📆 یکشنبه،۲۱ اردیبهشت ۹۹
@iranminehouse_channel