

مدیرعامل سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اظهار کرد: چابهار هاب جدی برای معدن و صنایع معدنی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، مهدی کرباسیان در آیین امضای قرارداد ترمینال تمام مکانیزه مواد معدنی و تفاهم نامه احداث و بهره برداری از کارخانه تصفیه شکر در بندر شهیدبهشتی چابهار که امروز (چهارشنبه) با حضور محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در محل ساختمان این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: از سازمان بنادر و دریانوردی و به ویژه محمد راستاد؛ مدیرعامل این سازمان به جهت تلاش های فراوان در راستای توسعه بنادر کشور به ویژه بندر شهید بهشتی چابهار تشکر می کنم.
ایران کشوری معدنی است
وی ادامه داد: ایران کشوری معدنی است و با عنایت پروردگار ۶۸ نوع ماده معدنی دارد که در برخی حوزهها همچون سنگ آهن، زغال سنگ و مس پیشرفتهای خوبی داشته است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه همواره سایه نفت بر سر اقتصاد کشور بوده به حوزه معدن آن چنان توجه نشده است هرچند که در دولت ۱۱ و ۱۲ سعی بر این شد که توجه به این بخش و ظرفیت های آن در دستور کار قرار گیرد.
کرباسیان با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۳، ۲۵۰ هزار کیلومترمربع کار اکتشافی در سطح کشور آغاز شد، گفت: امروز آمار ذخایر خوبی در برخی حوزهها داریم. به طور مثال در حوزه سنگدان ۱۲ کارخانه وجود دارد و ۲۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی سنگآهن اضافه شده است، همچنین در در معدن زرشوران تکاب ۴۰ تن طلا ذخیره قطعی اضافه شده است.
وی با تاکید بر اینکه در کشور ما مواد معدنی و گاز فراوانی وجود دارد، عنوان کرد: با این پتانسیل می توان ارزش افزوده بالایی ایجاد کرد و همین موضوع باعث شد که سال گذشته صادرات ۹ میلیون تن فولاد در دستور کار قرار گیرد و ۲۰ درصد از ۴۵ میلیارد دلار صادرات کشور به حوزه معدن و صنایع معدنی اختصاص یابد.
چابهار نزدیکترین نقطه به آسیا، اروپا و آفریقاست
مدیرعامل سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران در ادامه با اشاره به مزایای چابهار، یاداور شد: چابهار جدای از اینکه منطقه آزاد است، به آبهای آزاد دنیا دسترسی دارد و نزدیک ترین نقطه به آسیا، اروپا، آفریقا است.
ظرفیت پهلوگیری کشتی های بزرگ دنیا در بندرشهید بهشتی چابهار ایجاد شود
کرباسیان با تاکید بر اینکه می توان ظرفیتی ایجاد کرد که کشتی های بزرگ دنیا در بندر شهیدبهشتی چابهار پهلو گیرند، اظهار کرد: با ایجاد راه آهن و اتصال به کشورهای آسیای میانه که از نظر ارتباطی به آب های آزاد بسته هستند می توان موجب رونق حمل و نقل و افزایش حجم ترانزیت شد.
وی با اشاره به سیاست های دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: سیاست مدنظر در حوزه تولید فولاد این است که به رقم ۵۵ میلیون تنی تا سال ۱۴۰۴ برسیم و در برخی از حوزه های فولادی سرمایه گذاری های جدیدی صورت گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حال حاضر در چابهار کارخانه فولاد مکران با ظرفیت ۱,۶ میلیون تن آهن اسفنجی مدنظر قرار گرفته است که پیش بینی می کنیم ظرف ۱۸ ماه آینده به بهره برداری برسد.
کرباسیان با اشاره به اینکه چابهار هاب جدی برای معدن و صنایع معدنی است، گفت: یکی از پروژههای مهم که مشاور بین المللی در حال بررسی آن است و شرکتهای گلگهر، فولاد مبارکه و چادرملوآن را ایجاد کرده اند؛ پروژه ۱۰ میلیون تنی فولاد در چابهار است.
وی افزود: در مجموع فعالیت وسیعی در حوزه اکتشافی در سطح کشور صورت گرفته است که می تواند با توجه به موقعیت استراتژیک چابهار موجب تعامل هرچه بیشتر اقتصادی با دنیا شود.