

در آخرین هفته آبان، شاهد برگزاری رویداد کیشاینوکس در استان هرمزگان هستیم.
این رویداد از ۲۷ تا ۳۰ آبان در سایت بینالمللی جزیره کیش برگزار خواهد شد. حضور ۲۷۰ شرکت در رویداد کیشاینوکس قطعی شده است. کیشاینوکس یک رویداد محتوامحور است، ضمن اینکه ۳۶ نشست و همایش داخلی و بینالمللی با حضور صدها نفر از استادن و اقتصاددانان در آن برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه همچنین در دو محور داخلی و بینالمللی برگزار میشود. در محور داخلی مباحثی مانند نقش بازار سرمایه در رونق تولید، هدایت سرمایههای سرگردان به سمت تولید، توجه به اقتصاد دانشبنیان و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای استراتژیک کشور مطرح است. در حوزه بینالملل بحث گسترش ارتباطات اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه وجود دارد. بازیگران این محورها شامل سازمان بورس و سرمایهگذاری، بیمه مرکزی، وزارت امور خارجه، اتاق بازرگانی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بسیاری از نهادهای دیگر هستند. حضور و مشارکت بخش خصوصی همواره در کیشاینوکس بوده و امسال نیز پررنگتر خواهد بود. صمت از ابعاد برگزاری این رویداد گزارش میدهد.
از حضور ویژه معدنیها شگفتزده شدیم
غلامحسین مظفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پاسخ به خبرنگار صمت درباره وضعیت حضور شرکتهای معدنی در کیشاینوکس ۲۰۱۹ گفت: حضور شرکتهای معدنی در نمایشگاه کیشاینوکس ۲۰۱۹ نشاندهنده یک فرصت خوب است. ضمن اینکه بخش اقتصادی و خصوصی بهدلیل اینکه هزینه برای آنها مهم است، برای حضور در نمایشگاهها تحلیل واقعی انجام میدهند. حضور شرکتهای حوزه معدن در کیشاینوکس ۲۰۱۹ جالب است.حضور آنها پررنگتر از سالهای گذشته بوده و باعث شگفتی ما شده است.
وی ادامه داد: در حوزه معدن فعالیتهای خوبی در زمینه نشستهای تخصصی انجام شده است. گفتنی است، یکی از محورهای اساسی سازمان منطقه آزاد کیش بحث ایجاد زمینه برای توسعه صادرات است. این آمادگی را داریم که در کیش هر امکانی که برای زمینه صادرات نیازمند آن هستیم را فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: با وجود اینکه شرایط اقتصادی کشور ویژه است و فشارهای زیادی از ناحیه تحریمهای ظالمانه تحمل کردیم در عین حال فرصتهای زیادی در کشور وجود دارد که میتوان بخش زیادی از مشکلات را برطرف کرد.
وی با اشاره سطح گسترده این رویداد اظهارکرد: در این همایش بینالمللی معاون اول رئیسجمهوری، معاون علمی رئیسجمهوری و مشاور رئیسجمهوری و دبیر مناطق آزاد شرکت میکنند و همچنین ۲۰ مهمان خارجی و ۷۰ نفر سخنران کلیدی با ارائه ۳۰۰ مقاله در این همایش به سخنرانی خواهند پرداخت.
به گفته مظفری، درحالحاضر حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در کیش وجود دارد که تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد و این رقم یک سوم بودجه عمرانی کشور است که در جزیره کیش در حال اجراست.
بهگفته وی، در حاشیه همایش بورس، بانک و بیمه در کیش تعدادی از طرحهای عمرانی نیز رونمایی میشود همچنین مرکز نوآوری کیش برای شرکتهای دانشبنیان راهاندازی میشود که امکان واگذاری ۱۶۰ دفتر در این مرکز برای شرکتهای خارجی وجود دارد.
حضور ویژه ۲۷۰ مشارکتکننده
آریا حمیدیان، مجری نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در کیش نیز گفت: ششمین رویداد نمایشگاه بورس، بانک و بیمه و خصوصیسازی در کیش موسوم به کیشاینوکس امسال در جزیره کیش برگزار میشود و ۲۷۰ شرکت در آن حضور پیدا میکنند.
بهگفته وی، در این همایش نقش بازار سرمایه در رونق تولید و هدایت نقدینگی به سمت تولید، اقتصاد دانشبنیان، نقش صنعت بیمه در توسعه اقتصاد بررسی میشود. اپلیکیشن کیشاینوکس نیز امسال در نمایشگاه رونمایی میشود.
بهگفته حمیدیان، نمایشگاه سال آینده بورس، بانک و بیمه در کیش از ۱۹ تا ۲۲ آبان ۱۳۹۹ بهعنوان رویداد کیش اینوکس ۲۰۲۰ برگزار خواهد شد.
حمیدیان، مجری برگزاری نمایشگاه کیش اینوکس در ادامه به بحث خامفروشی در حوزه معدن و مقابله با آن اشاره کرد و گفت: سیاست مقابله با خامفروشی در حوزه معدن مغفولشده و بسیار پررنگ است. ما به لحاظ ظرفیتهای بالقوه حوزه معدن در بین ۱۵ کشور و از لحاظ ذخایر بین ۱۰ کشور برتر جهان هستیم. بالفعل شدن لازمه بخش عمده سرمایهگذاری است. حوزه دانشبنیان در بخش معدن بسیار پررنگ شده و نقش این شرکتها در حوزه استخراج و اکتشاف با اهمیت است. توجهی که بخش معدن بهویژه ایمیدرو و شرکتهای تابع به حوزه کیشاینوکس داشتند، بسیار خوب بوده است. امیدواریم فرصتهایی که این شرکتها ارائه میدهند مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرد و گامی برای مقابله با خامفروشی شود.
حضور هدفمند سفیرانی از کشورهای گوناگون
محمدی، نماینده وزارت امور خارجه نیز در نشست خبری کیشاینوکس گفت: پس از تحریمهای ظالمانه امریکا، بحث رونق تولید و استقلال اقتصادی مطرح شد و مورد تأکید مقامات نظام قرار گرفت.
وی گفت: از ظرفیت مناطق آزاد براساس بندهای ماده ۹ قانون بهبود محیط کسب و کار باید حداکثر استفاده انجام شود و در این زمینه به وزارت امور خارجه تکلیف شده اعزام هیأتهای تجاری خارجی با هدف معرفی فرصتهای تجاری کشور انجام شود و اداره خاصی برای تنظیم روابط اقتصادی استانها با نمایندگیهای خارجی در وزارت امور خارجه شکل گرفته است.
محمدی همچنین گفت: سفیران خارجی را بهطور هدفمند به استانهای کشور دعوت میکنیم تا ظرفیتهای گوناگون کشور به آنها معرفی شود.
بهگفته محمدی، از ۹ محور همایش کیشاینوکس، ۳ محور شامل گسترش ارتباط با کشورهای همسایه، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری ایران به کشورهای دیگر و همچنین معرفی فرصتهای مناطق آزاد ویژه اقتصادی به کشورهای همسایه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: تا امروز ۲۵ نفر از نمایندگیهای کشورهای دیگر برای حضور در نمایشگاه کیش اعلام آمادگی کرده و سفیران کشورهای برزیل، لهستان، افریقای جنوبی، افغانستان، قزاقستان، گرجستان، کره جنوبی و سنگال در نمایشگاه کیش شرکت خواهند کرد.
ناظمی، نماینده صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: این صندوق با هدف کمک به شرکتهای دانشبنیان ۹۰ درصد هزینه شرکت دانشبنیان در نمایشگاهها را تأمین میکند. ۱۰ نوع تسهیلات ارزانقیمت با نرخهای صفر، ۴ و ۹ درصد نیز به شرکتهای دانشبنیان و نوآور پرداخت میشود.
بهگفته ناظمی، ضمانتنامه صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکتهای برتر دانشبنیان و همچنین توانمندسازی آنها برای شرکت در نمایشگاهها و معرفی محصولات در دستور کار این صندوق قرار دارد.
مظفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین گفت: این سازمان آمادگی دارد محلی برای نمایش دائمی محصولات نوآور در کیش اختصاص دهد. همچنین ۴۱ پروژه با سرمایه ۴ هزار میلیارد تومانی در جزیره هندورابی در کنار جزیره کیش در آینده اجرا میشود که فرصتهای مناسبی در این جزیره ایرانی برای سرمایهگذاران فراهم است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش همچنین از انتشار ۳ هزار میلیارد تومان اوراق صکوک برای تکمیل پایانه کیش ازسوی کارگزاری بانک مسکن و با ضمانت بانک مسکن در فرابورس خبر داد. ناصر آخوندی، معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش نیز گفت: ابزارهای تأمین مالی نوین برای نخستینبار در منطقه کیش استفاده میشود که ۳ هزار میلیارد تومان برای انتشار اوراق صکوک اسلامی در دستور قرار دارد. بحث راهاندازی بورس بینالمللی کیش که دبیرخانه آن در سازمان منطقه آزاد کیش باشد نیز پیگیری میشود.
نگاهی به مهمترین اهداف
معرفی قابلیتهای نهادهای مالی، توانمندیها و دستاوردهای بازار سرمایه، پول و بیمه کشور، کمک به تشکیل سرمایه در اقتصاد ملی، افزایش ظرفیتها برای رقابت بازار پول و سرمایه کشور با بازارهای مشابه منطقه و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در طرحهای کلان ملی، جلب مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاران داخلی و خارجی، ارائه جدیدترین روشهای تامین مالی برای طرحهای سرمایهگذاری و تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایهگذاران و مجریان طرحهای سرمایهگذاری از مهمترین اهداف میزبانی و حمایت سازمان منطقه آزاد کیش از برگزاری این رویداد بزرگ است.
گفتنی است در ۵ سال برگزاری این رویداد بیش از ۱۴۰۰شرکت داخلی و خارجی حضور داشته و حدود ۳۸هزار مقام مسئول، مدیر، صاحبنظر، فعال بازار، کارشناس و علاقهمند به حوزه اقتصاد از این رویداد بازدید کردهاند. برگزاری بیش از ۱۱۰ نشست تخصصی و همایش بینالمللی، برگزاری بیش از ۴۵۰ ملاقات تجاری و عقد بیش از ۱۷۰ قرارداد و تفاهمنامه همکاری بین شرکتهای داخلی و خارجی، این رویداد را به یکی از بزرگترین رویدادهای اقتصادی کشور و کیفیترین رویداد جزیره کیش تبدیل کرده است.
مهمترین مزیتها
مزیتهای برگزاری رویداد تخصصی با محوریت ۴بخش مهم اقتصاد ایران شامل بانک، بیمه و بورس، انرژی، زیرساخت و گردشگری را میتوان به این ترتیب برشمرد:
– ارائه تصویری از قابلیتها و ظرفیتهای ایران و شرایط کلان؛
– آشنایی با استراتژیهای کسب و کار در پساتحریم؛
– معرفی قابلیتهای نهادهای مالی داخلی و خارجی؛
– بررسی مسائل سرمایهگذاران با حضور مسئولان و تلاش در راستای رفع مشکلات و مشارکت بیشتر سرمایهگذاران؛
– معرفی توانمندیها و دستاوردهای بـازار سرمایه، پول و بیمهای کشـور؛
-انتقال تجربه و دانـش بینالمللی بـازار سرمایه بـه نهادهای مالی داخلی؛
– معرفی خدمات نوین بانکی در حوزه بازار پول کشور؛
– معرفی خدمات نوین بیمهای در حوزه صنعت بیمه؛
– شناساندن ظرفیتهای بخش انرژی کشور بهعنوان یکی از مهمترین صنایع پیشرو شامل صنایع بالادست و پاییندست؛
– معرفی جدیدترین فرصتهای سرمایهگذاری در پروژههای کلان ملی بهویژه طرحهای قابل سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری، زیرساخت و انرژی؛
– شناخت رقیبها و آشنایی با خدمات، محصولات و برنامههای آنها؛
– معرفی جدیدترین طرحها و پروژههای سرمایهگذاری بخـش خصوصی و جذب سرمایهگذاران جدید؛
– آشنایی با مقررات جدید و چارچوب قانونی پس از تحریمها؛
– ارائه جدیدترین مدلها و الگوهای تامین مالی برای پروژههای سرمایهگذاری؛
– تبادل اطلاعات فنی و تجاری بین سرمایهگذاران، مجریان طرحهای سرمایهگذاری و سرمایهپذیران؛
– شناساندن فضای حاکم بر کشور به سرمایهگذاران خارجی و توصیف موقعیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور؛
– تبادل اطلاعات و ارتقای هماهنگی و همکاری بین شخصیتهای حقیقی و حقوقی مرتبط با سرمایهگذاری؛
- بروزرسانی دانش فنی و آشنایی با دستاوردهای نوین و پیشرفته در حوزههای مرتبط با نمایشگاه.
موسسه صمت بهعنوان حامی رسانهای کیشاینوکس، ویژهنامه کشوری نمایشگاه را منتشر خواهد کرد.
منبع: صمت نیوز