خانه معدن ایران, [۲۱٫۱۲٫۱۸ ۱۱:۲۸][In reply to خانه معدن ایران] برگزاری دومین کنفرانس ملی کاربردهای نانو بیوفناوری در علوم زمین و معدن /
برگزار کنندگان این همایش خانه معدن ایران، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و دانشگاه صنعتی شاهرود می باشند.
در افتتاحیه این کنفرانس جناب اقای دکتر منصور قربانی رییس انجمن زمین شناسی ایران و استاد دانشگاه شهید بهشتی به نمایندگی از طرف خانه معدن ایران در خصوص وضعیت بخش معدن ایران از لحاظ میزان منابع و ذخایر و وضعیت تولید آنها و همچنین کاربردهای فناوری ها از جمله نانوفناوری و بیوفناوری سخن گفتند و افزودند: منابع طبیعی جهان محدود هستند اما با اکتشافات عمیق و گسترده می توان امیدوار بود. اما مسئله محیط زیست جبران ناپذیر بوده و باید مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از معادن بزرگ ایران ظرف ۱۰ سال آینده اتمام ذخیره خواهند داشت. لذا میبایست به دنبال اکتشافات جدید بود.
دکتر مهدی فاتح رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود نیز گفت: دانشگاه صنعتی شاهرود سال ۱۳۵۲ آغاز به کار کرد و اکنون بیش از ۳۳۲ هیات علمی دارد و ۴ پردیس این دانشگاه در مساحتی بالغ بر ۱۸۲ هکتار در حال فعالیت است. وی ضمن اشاره به اجرای طرح سطحبندی دانشگاهها در سال ۱۳۹۶ توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دانشگاه صنعتی شاهرود یک دانشگاه تخصصی با جایگاه ملی و ماموریت توسعه آموزش، پژوهش و فناوری است و طبق رتبهبندی جهانی تایمز در سال ۱۳۹۷، این دانشگاه به همراه ۲۹ دانشگاه از ۲۶۴۰ دانشگاه ایران در جمع دانشگاههای برتر جهان قرار گرفت.
دکتر محمد کارآموزیان دبیر علمی این همایش و عضو کمیته نانوفناوری خانه معدن ایران گفت: بر اساس گزارشات منتشر شده در یک بازه زمانی مشخص روند رو به رشد علم نانو در ایران ۸۰ برابر بسیاری از کشورهای پیشرفته است و ۵ درصد تولید علم نانوبیوزمین در دنیا مربوط به ایران است. وی با بیان اینکه ایران در جایگاه چهارم تولید مقاله در این زمینه در میان ۲۰ کشور جهان قرار دارد، خاطرنشان کرد: این آمار نشان میدهد توسعه علم نانو در ایران نسبت به علوم دیگر شتاب گستردهای دارد.
به گفته کارآموزیان در زمینه نیروی انسانی و سرمایهگذاری در علم نانوتکنولوژی رشد مناسب و رشد چندانی نداشتیم که این امر توجه بیشتر مسئولان و سیاستگذران را طلب میکند تا بیشتر این بخش را تقویت کنند. دبیر علمی دومین همایش ملی کاربردهای نانو و بیوفناوری در علوم زمین و معدن خاطرنشان کرد: بر اساس پیشبینیهای نانوتکنولوژیهای جهانی ایران تا سال ۲۰۲۵ میتوانست جزو ۳ تا قدرت جهانی این حوزه باشد به شرط اینکه شتاب و پیشرفت قبل را داشت که در حال حاضر با این روند قدری کند و حتی معکوس شده که این امر زنگ خطری برای این بخش است.
دکتر فربیرز قریب رئیس این همایش و عضو کمیته نانوفناوری خانه معدن ایران به ارائه توضیحاتی درباره فعالیتها و وظایف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور پرداخت و گفت: . موضوعات بینرشتهای بسیاری از نیازهای جامعه را شامل میشود که بر همین اساس مرکز پژوهشهای کاربردی علومزمین در استان البرز تاسیس شد. بسیاری از مطالعات کاربردی و همچنین فرادستگاهی در این مرکز در حال مطالعه است و آزمایشگاه معتبر و مرجع در زمینه آنالیز نمونههای معدنی نیز وجود دارد.
قریب با بیان اینکه یکی از محاسن سازمانهای زمینشناسی دنیا این است که به عنوان دیدهبان آینده عمل میکند، گفت: این سازمانهابه توانمندیهای درون زمین و چگونگی استفاده از آن توجه ویژه دارد که بر همین اساس سعی دارد علاوه بر نوآوری در موضوعات جدید پیشگام باشد. به گفته وی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور و مسئولان آن همیشه سعی کردهاند به دور از مسائل سیاسی و فقط با جنبه علمی و توجه به نیازهای کشور فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را در بخش علوم زمین انجام دهند.
همچنین کارگاههای آموزشی تحت عنوان :
۱- شناسایی مواد معدنی با استفاده از پلاسمای جفت شده القایی به روش طیفسنجی جرمی،
۲- XRD-تفسیر و نحوه محاسبه شرر،
۳- شناسایی مواد معدنی با استفاده از طیفسنج نوری رامان (میکروسکوپ رامان) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)و کاربردهای آن در شناسایی مواد
همزمان با برگزاری دومین کنفرانس ملی کاربردهای نانو و بیوفناوری در علوم زمین و معدن برای علاقهمندان این عرصه برگزار شد.
سه شنبه ٢٧ آذر ۹۷
@iranminehouse_channel